Vatandaşlar Emniyet Müdürü’nden açıklama bekliyor

Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün ortak projesi olan TEDES ve KGYS hala faaliyete geçebilmiş değil. Tamamlanan projenin geçici kabulünün yapılması için Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay herhangi bir sıkıntı olmadığını söylerken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu ise prosedürde eksikler olduğunu ifade ediyor. Konuyla ilgili iki taraftan da resmi bir açıklama yapılmazken, Çerkezköylü vatandaşlar projenin geçici kabulünün neden hala yapılamadığını merak ediyor.

Vatandaşlar Emniyet Müdürü’nden açıklama bekliyor
14 Şubat 2018 Çarşamba 19:09

RESMİ OLMAYAN MİKTAR 30 MİLYON TL
Bilindiği üzere 2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan ‘TEDES ve KGYS Yapım İşi’, proje tamamlanmasına rağmen faaliyete geçemedi. Proje, tamamlanmasının ardından faaliyete geçseydi yaklaşık 30 milyon TL’lik gelir elde edilecekti fakat beklenen geçici kabul hala gerçekleşemedi.
AÇIKLAMALAR VATANDAŞLARI TATMİN ETMİYOR
11 Ocak 2018 tarihli gazetemizde de yer verdiğimiz üzere konunun gidişatı hakkında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’nun bilgilerine başvurmuş, Başkan Akay’dan “İşin yapımı tamamlandı. Fakat şu anda geçici kabulünü gerçekleştiremiyoruz”; Emniye Müdürü Serdar Kurtoğlu’ndan ise “Prosedürlerde birkaç eksik nokta var. Tamamlanmasının ardından geçici kabul yapılacak” gibi kamuoyunu pek de tatmin etmeyen açıklamalar almıştık.
AÇIKLAMALARIN İDDİALARLA ALAKASI YOK
Projenin faaliyete geçememesiyle ilgili konuşulan iddialar ise yetkililerin yaptığı açıklamalardan çok uzakta. Çerkezköy kulislerindeki söylemlere göre, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, projeyi tamamlayan Ekin Teknoloji firmasının ismi geçmişte FETÖ ile anıldığı için geçici kabulü yapmaya yanaşmıyor. İlgili konuda aklanan ve çalışmalarına Bakanlık oluruyla devam eden firmayla, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün masaya neden oturamadığı ise sır gibi saklanıyor.
BAHSİ GEÇEN ‘PROSEDÜRDEKİ EKSİKLER’ NELER?
Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’nun yapmış olduğu açıklamaların üzerinden 1 ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen, Kurtoğlu’nun ifade ettiği ‘prosedürdeki eksikler’ hala tamamlanamaz ve bu eksikliklerin ne olduğu kamuoyuyla paylaşılmazken; Çerkezköy kamuoyu kulislerde konuşulanların doğru olup olmadığını; eğer ki söylentiler gerçeği yansıtmıyorsa prosedürdeki eksikliklerin ne olduğunu ve bu eksikliklerin ne zaman giderileceğinin cevabını Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu’ndan beklediklerini ifade ediyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
boş işler - 6 yıl önce
eksikleri açıkllayın vatandaşta bilsin