Verici istasyonunda çalışmalar sürüyor

Kartalkaya Mevkii’ne yapılacak olan yeni TV ve Radyo Kulesi’nin imalat işleri başladı. İhalede en düşük teklifi 243 bin TL ile vererek ihaleyi almaya hak kazanan Tana Enerji ve Mühendislik firması kule imalat çalışmalarının bitmesine yakın mevki üzerindeki bina çalışmalarına da başlanacağı öğrenildi

Verici istasyonunda çalışmalar sürüyor
09 Ekim 2015 Cuma 17:51

 4 EYLÜL TARİHİNDE YER TESLİMİ YAPILDI

Çerkezköy Belediyesi İhale Komisyonu tarafından 70 metre yüksekliğinde TV ve Radyo Verici İstasyonu Yapım İhalesini 243 bin TL’lik verdiği teklifle kazanan Tana Enerji ve Mühendislik firması çalışmalarına başladı. 14 Eylül tarihinde yapılan yer tesliminin ardından Ankara’da bir firmada kule montaj çalışmalarına başlayan Tana firması kısa bir süre içinde de Kartalkaya Mevkiinde bina çalışmalarına başlayacak.

KULE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

70 metre yüksekliğinde yapılacak olan kulenin 5’er metre halinde yapım çalışmalarına başlanırken, kule yapım işleminin tamamlanmasının ardından da firma yetkilileri tarafından yaklaşık on gün içinde montaj işleminin yapılacağı ifade edildi. Kule çalışmasında sona gelindiği esnada monte edilecek alan üzerinde vericilerin bulunacağı bölümlerin kalıp takılarak betonlarının atılacağı ve 90 günlük iş süresinden önce çalışmaların bitirileceği belirtildi.

EN DÜŞÜK TEKLİF TANA’DAN GELDİ

70 metre yüksekliğinde olacak olan TV ve Radyo vericisi için Çerkezköy Belediyesi İhale Komisyonu Odası’nda yapılan ihaleye 3 firma katılmıştı. 248 bin 051 TL yaklaşık maliyet ile ihaleye çıkan işe en düşük teklifi 243 bin TL ile Tana Enerji ve Mühendislik isimli firması vermiş ve yapılan incelemenin ardından da ihaleyi almaya hak kazanmıştı.

 YENİ VERİCİ İSTASYONU YAPILDIKTAN SONRA ESKİSİ KAPANACAK

Kartalkaya Mevkii’ne yapılacak olan yeni TV ve Radyo Kulesi’nin yapılmasının ardından İstasyon Mahallesi Yücel Sokak’ta bulunan ve sokak sakinlerinin sık sık şikayet ettiği TV ve Radyo Kulesi yeni yerine taşınacak.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.