VİSAD son noktayı koydu

VİSAD Yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Korat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı M. İlhan Özer, düzenlediği basın toplantısı ile VİSAD yönetimi adına Rahmi Yılmaz’ın açıklamalarına cevap verdi. Açıklamalarını belgelerle destekleyen İlhan Özer, yapılan açıklamanın Rahmi Yılmaz’a karşı son cevap olduğunu ve bundan sonra polemiğe girmemek adına başka açıklama yapmayacaklarını ifade etti

VİSAD son noktayı koydu
11 Kasım 2015 Çarşamba 15:53

BELGELERLE CEVAP VERDİ

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyesi Rahmi Yılmaz, Ekim ayı meclis toplantısı öncesi ve sonrasında Veliköy İşadamları Sanayicileri Derneği üyeleri hakkında açıklamalarda bulunmuştu. VİSAD Yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Korat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı M.İlhan Özer de düzenlediği basın toplantısı ile VİSAD yönetimi adına kendisine belgelerle cevap verdi.

MANŞETLERİ BİR KEZ DAHA OKUSUN

İlhan Özer, yaptığı konuşmada, “ÇTSO 10.Meslek Komitesinde bulunan Rahmi Yılmaz, sanayi içerisindeki parselimizi ticaret alanına dönüştürdüğümüz konusunu kasıtlı olarak konuyu çarptırarak, geçmişten (2009 yılındaki basına yansıyacak kadar) bugüne kadar Veliköy Sanayi ve VİSAD üzerindeki başarısızlıkların vermiş olduğu hazımsızlıkla kamuoyunu yanlış bilgilendirme faaliyeti içerisine girmiştir. Kendisine (unutmuşsa) 2009 yılındaki seçimimize müdahil olma isteklerini hatırlatır, 24/06/2009 ve 2/7/2009 tarihlerinde yayınlanan Çerkezköy Gazetesi ile Çerkezköy Haber Gazetesinin manşetlerini bir daha okumalarını tavsiye ederiz” dedi.

YETERİ KADAR DOĞRU BİLGİ ALMAMIŞ

Rahmi Yılmaz’a konunun aslı hakkında belge ile cevap veren İlhan Özer, “Ahmet Zeki Tever’in imzasını taşıyan belgede yazılan şudur; OSB uygulama yönetmeliğinin Madde 70(4) ‘OSB’nin imar planlarında bölge büyüklüğünün yüzde 10’unu geçmemek üzere, katılımcı veya kiracılara yönelik küçük imalat ve tamirat, ticaret, eğitim ve sağlık hizmetleri için hizmet ve destek alanları ayrılabilir. Ancak bu alanlar, ortak kullanım alanı olarak değerlendirilmez, imar tadilatına konu edilmesi halinde karşılığı aranmaz, 3000 metrekareden küçük parsel oluşturulamaz’ denilmektedir. ‘Bu sebeple Organize sanayi bölgemizde bulunan kendi boş parselinizde oluşturabileceğinizi, bu konuda taleplerin olması durumunda yazının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde bölge müdürlüğümüze yazılı başvurmanız hususunda gereğini bilgilerinize rica ederiz’ Belgemizde görüleceği gibi bu bilgi şahıslara değil, tüm sanayicilere yakın arkadaşınız Ahmet Zeki Tever Yönetim Kurulu Başkan vekili imzasıyla duyurulmuş olmasına rağmen demek ki arkadaşınızdan yeteri kadar doğru bilgi almamışsınız” ifadelerini kullandı.

KENDİSİNE SORMADAN MÜRACAAT ETMİŞİZ

İlhan Özer konuşmasının devamında ise, “arsa üzerinde ki tasarruf hakkı bize aittir. Bunu Rahmi Yılmaz’a sormadan müracaat etmişiz. Müracaatlar değerlendirme sonrasında; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı, Çerkezköy Belediye Başkanı, BOTAŞ, bu isimler ile uygunluk halinde Yönetim kurulu, müteşebbis heyeti görüşünden sonrada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ve incelemesine sunulur. Bu konuda aydınlandığınızı umarız. İlgili yönetmelikte belirtilen yüzde 10 ticaret ve hizmet alanı için müracaat halinde 300 bin metrekaresinin hala müracaata açık olduğunu, Veliköy Organize Sanayi bölgesi arsa sahipleri veya sizin arsanız varsa müracaat edebileceğinizi bilmenizi isteriz” diye konuştu.

KİM YALANCI?

Takdir üyelerimizindir diyerek konuşmasını sürdüren Özer, “VİSAD seçimlerinde taraf olduğunuz iddiasını komik ve basit olarak değerlendirip, ‘iddianızı ispat edemezseniz müfterisiniz’ söyleminiz, tam tersine o kadar basit ve kolay ki, biz kim müfteri demeyeceğiz, Türkçe ‘kim yalancı’ diyoruz. Sizi söylemlerinizle baş başa bırakıyoruz” diyerek 24 Haziran 2009 tarihinde Çerkezköy Gazetesinde yer alan ‘VİSAD Genel Kurulu ÇTSO’ya damga vurdu’ başlıklı haberi ile 24 Haziran 2009 yılında Çerkezköy Haber gazetesinde ‘Toplantı boyunca tansiyon hiç düşmedi’ başlığıyla yayınlanan haberleri örnek gösterdi. İlhan Özer ayrıca, “Rahmi Yılmaz’a sorumuz şudur, başkan adayınız Ahmet Zeki Tever miydi, taraf mıydınız ve kim yalancı” sorusunu yöneltti.

HERKES BİZİ DE RAHMİ YILMAZ’I DA İYİ TANIYOR

Rahmi Yılmaz’a ‘Diyet borcu mu ödediniz’ diyerek konuşmasını sürdüren M.İlhan Özer, “Ahmet Zeki Tever’le ilişkiniz konusunda, ispat yine çok basit bir anlatımla olacak ve aksi taktirde müfteri olacağı konusunda da kim yalancı? Oda çalışanları tarafından şahsınıza yapılan saldırıda, Ahmet Zeki Tever dönemin ÇTSO disiplin kurulu başkanıdır. Siz disiplin kuruluna sevk edilmişsiniz. Size ceza zorunluluğundan dolayı Dursun Ali Tever’i karşısına alarak, size cezada bulunmamak için Haziran ayında istifa etmiştir. ÇTSO’daki kavgalar ilk defa oluyormuş. 24 Haziran 2009, 17 Şubat 2011, 21 Şubat 2011 ve 30 Eylül 2015 deki yerel gazetelerdeki haberlere bakabilirler. ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’yı aramadın mı? İlhan Özer’i aradın mı? Başka kimleri araya koydun? Herkes VİSAD yönetim kurulunu ve üyelerini de iyi tanıyor. Herkes Rahmi Yılmaz’ı da iyi tanıyor. Taktiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

AİDAT KONUSUNA DA CEVAP VERDİ

Rahmi Yılmaz’ın aidat hakkında ki konuşmalarına da cevap veren Özer, “Aldığımız yazıda, 5174 sayılı TOBB kanunun 25.maddesi munzam aidatı düzenlemektedir. Buna göre odalarca her yıl için, ticari bilanço karı üzerinden binde 5 oranında munzam aidat tahsil edilir. Birden fazla odaya kayıtlı bulunanların munzam aidatı, üye tarafından ilgili odalara eşit olarak paylaştırılmak suretiyle yatırılır. Zarar eden üyeler, o yıl için munzam aidat ödemezler. Aidat tutarları Temmuz ve Ekim aylarında 2 eşit taksitte ödenebilir. Bu belirtilen hüküm kapsamında 2015 yılı için firmanız adına yapılan munzam aidat işlemleri şu şekildedir; odamız kayıtlarında firmanız İstanbul sanayi odası yanı sıra İstanbul Ticaret odası ve Çerkezköy Ticaret ve sanayi odasına üye olarak görüldüğünden dolayı munzam aidat tutarınız 3 eşit parçaya bölünmüştür. 2015 yılı ticari bilanço karı 1.633.624,31 TL. Munzam aidat toplam tutarı (binde 5) 8.168,12 TL. İSO’nun alacağı tutar 2.722,70 TL (8.168,12/3), 1.Taksit tutarı 1.361,35 TL (2.722,70/2) ve 2.Taksit tutarı 1.361,35 TL (2.722,70/2). Yazı bu şekildedir. Buna göre de toplam munzam aidat 8 bin 168 lira 12 kuruştur. İstanbul Sanayi Odası 2.722,70 TL, İstanbul Ticaret Odası 2.722,70 TL ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 2.722,70 TL. Görüleceği üzere sadece bir şirketimin munzam ve yıllık aidatlar toplamı 10 bin TL civarındadır. Bu konuda da umarım aydınlanmışsınızdır” dedi.

BİR DAHA RAHMİ YILMAZ’A CEVAP VERMEYECEKLER

 VİSAD Yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Korat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı M.İlhan Özer konuşmasının sonunda ise, “Rahmi Yılmaz soldaki kişi dediğin ÇTSO 8.komite başkanıdır. ÇTSO’ya o kadar hakimsiniz ki komite başkanını tanımıyor ve adını dahi bilmiyorsunuz. VİSAD derneğinin paralarını sorguluyorsun ve senin en yakın arkadaşın ve koruduğun Ahmet Zeki Tever’e sorup en küçük detayına kadar bilgi alabilirsin. Bu arada ÇTSO 8.Komite Başkanı Sebahattin Önal’dır” diyerek daha fazla polemiğe sebebiyet vermemek adına Rahmi Yılmaz’a karşı yapılan son açıklama olduğunu ve bir daha kendisine cevap vermeyeceklerini ifade etti.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.