VİSAD’dan sert cevap

Veliköy İşadamları ve Sanayicileri Derneği (VİSAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda, ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın yapmış olduğu açıklamalar ve akabinde çıkan tartışmaları değerlendiren bir basın toplantısı düzenledi

VİSAD’dan sert cevap
16 Ekim 2015 Cuma 17:57

VİSAD Yönetim Kurulu adına konuşmalar yapan Üye Nurhan Kaya, ÇTSO tarafından Veliköy OSB Müteşebbis Heyeti için belirlenen kişilerin Rahmi Yılmaz’ın belirttiğinin aksine ÇTSO organlarından olduğunu belirterek Rahmi Yılmaz’ın 20 yıldır içerisinde bulunduğu ÇTSO’dan bihaber  olduğunu kaydetti.

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KATILDI

Veliköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısına, VİSAD Yönetim Kurulu Üyelerinden Nurhan Kaya, M. İlhan Özer, Sebahattin Önal (Başkan Yardımcısı) ve Bilal Yalız (Başkan Yardımcısı) katıldı. VİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, ÇTSO Meclis Üyesi olması ve Rahmi Yılmaz’ın yapmış olduğu açıklamalara maruz kalan taraflardan olması nedeniyle toplantıya katılmadı.

VİSAD VE VELİKÖY OSB’DEN BAHSETTİ

Düzenlenen basın toplantısında VİSAD Yönetim Kurulu adına konuşan Nurhan Kaya, VİSAD ve Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirmelerde bulunarak, toplantının asıl konusu olan ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın ÇTSO Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda yapmış olduğu açıklamalara geçti.

VALİLİK TALİMAT VERDİ

Değerlendirmelerine başlayan Kaya, “Geçtiğimiz haftalarda Valilik’ten gelen talimatla eski heyet 2 yılını doldurduğundan yeniden yönetim oluşturulabilmesi için 5 ÇTSO’dan, 5 Belediye’den, 5 tane de Yatırım Takip’ten olmak üzere 15 kişilik yeni bir Müteşebbis Heyeti oluşturulması istendi.” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ ANCAK SORUNLARIN SAHİPLERİ TARAFINDAN SAĞLANABİLİR”

Bir OSB’deki sorunların, o bölgenin sanayicileri tarafından daha doğru tespit edilebileceğine vurgu yapan Kaya, “Bizim altını çizdiğimiz nokta ‘Sorunların çözümü ancak sorunların sahipleri tarafından sağlanabilir.’ Yani Veliköy OSB’nin sorunlarını ancak Veliköy’de yaşayan sanayici çözebilir. Bu sorunların çözümünde çok daha akılcı davranabilir. Oradaki altyapı, üstyapı, yol gibi sorunlarını daha rahat görebilir.” diye konuştu.

“320 DÖNÜMLÜK ALANA 120 MİLYON TL’LİK HARCAMA”

Veliköy OSB’nin 400 hektar üzerine kurulu bir OSB olduğunu ve bunun yüzde 8’ine tekabül eden 230 dönümlük alanın sosyal hizmet ve faaliyetler için düzenlenmesi gerektiğine değinen Kaya, bu düzenlemelerin Veliköy sanayicisine yaklaşık olarak 120 milyon TL’ye mal olacağını belirterek, “Veliköy OSB’nin önümüzdeki 10 yıllık süreçte 120 milyon TL’lik bir harcama yapması gerekiyor. Bu harcamayla çözüme kavuşturulacak sorunlar elektrik, yol, arıtma, pis su ve temiz su, derin deşarj. Bu 5’i için ayrıca kamulaştırma gerekiyor. OSB’lerde sosyal hizmetler ve faaliyetler için ayrılması gereken yüzde 8’lik bir alan gerekiyor. Veliköy de 400 hektar üzerine kurulan bir yapı olduğu için yaklaşık olarak 320 dönümlük bir alana cami, meslek okulları yönetim binası, sosyal tesis gibi yapılar oluşturulması gerekiyor. Bütün bu sorunların çözümü Veliköy sanayicisine yaklaşık olarak 120 milyon TL.” şeklinde konuştu.

“VELİKÖY’ÜN SORUNLARINI BURANIN SANAYİCİSİ DAHA İYİ TESPİT EDER”

Veliköy OSB Yönetimi için ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’nın ve ÇTSO Yönetiminin çok doğru bir karar verdiğine vurgu yapan Kaya, “120 milyon TL gideri olan bir yerde bu sorunların önceliğini Veliköy sanayicisi daha iyi tespit edebilir. Bundan yola çıkarak biz, ÇTSO’nun ve şu anki Başkanımız Süleyman Bey’in çok doğru bir karar vererek heyet için yolladıkları isimlerin ÇTSO’ya üye Veliköy sanayicisinden oluşmasının arkasındayız.” dedi.

“ÇTSO’NUN ALDIĞI KARARIN ARKASINDAYIZ”

Sorunların çözümünün sorunları bilen ve bizzat sorunun olduğu bölgeyle ilgili insanların bu konuyla ilgili daha geçerli çözümler sunabileceğini kaydeden Kaya, “Zaten Veliköy Çerkezköy’ün bir mahallesi. Biz hepimiz ÇTSO’ya üyeyiz. Veliköy TSO diye bir şey yok zaten. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası var ve Veliköy sanayicisi de ÇTSO’ya üyedir. Biz ÇTSO’nun aldığı bu kararın arkasındayız. Çünkü ben Veliköylü bir sanayici olarak Kapaklı’daki bir sorunu bilemem. Kapaklı’daki de Veliköy’deki bir sorunu bilemez. O yüzden sorunların çözümü sorunları bilmekten geçer.” ifadelerini kullandı.

“YILMAZ, ÇTSO YÖNETİMİNE HAKSIZ SUÇLAMALARDA BULUNMUŞ”

ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın ÇTSO Eylül ayı Meclisi’nde Veilköy OSB Yönetimi’ne ÇTSO tarafından gönderilecek kişilerle alakalı yapmış olduğu açıklamalara değinen Kaya, “Rahmi Yılmaz diye bir arkadaş ortaya çıkmış. ÇTSO Eylül ayı meclisinde yaşanan tartışmada bu yönetimin oluşmasında ÇTSO Yönetimine karşı haksız suçlamalarda bulunmuş. Baktığımız zaman bu olayda ÇTSO Başkanının son derece isabetli kararlarına rağmen bizler adına haksız sorularla karşılaşması bizleri üzdü. Bizler de bu basın toplantısını düzenlemeyi gerekli gördük.” diye konuştu.

“YILMAZ’IN AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Rahmi Yılmaz’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten Kaya, “Rahmi Yılmaz’ı biz iki dönemdir tanıyoruz. Ama yaptığımız araştırmada Rahmi Yılmaz 1995 yılından beri ÇTSO’da Meclis Üyeliğinden, Meslek Komitelerinden hatta Meclis Başkan Yardımcılığına kadar çeşitli görevlerde bulunmuş. Fakat bu arkadaşımızın bu şekilde bir tartışma ortamı yaratmasını biz yadırgıyoruz. Rahmi Yılmaz’ın buradaki çıkış ve söylemlerinin hiçbir gerçeğe ve çözüme yönelik değil. Rahmi Yılmaz’ın ÇTSO’daki yapmış olduğu değerlendirmelerine baktığımız zaman bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmıyor.” ifadelerini kaydetti.

“VELİKÖY’DEN BİR BEKLENTİSİ Mİ VAR?”

Rahmi Yılmaz’ın Veliköy OSB’yi sürekli gündeme getirdiğini ve bu yaklaşımının altında yatan nedenleri anlayamadığını belirten Kaya, “Rahmi Yılmaz gibi sanayiden uzak, sanayiciyle hiçbir ilişkisi olamayan birinin bu konularla ilgili yorum yaparken bu sanayiyle ilgili bilgisini merak ediyoruz. Bundan önce de dikkatimizi çeken bir konu, Rahmi Yılmaz’ın VİSAD seçimlerinde de taraf olması hatta bir önceki ÇTSO çalışmalarında Veliköy’le ilgili tartışma ortamına girdi. O dönemde VİSAD ve Veliköy’le uzaktan yakından hiçbir ilgisi olmayan bir arkadaşın Veliköy’le ilgili bu kadar yorum yapmasının sebeplerini biz anlayamıyoruz. Rahmi Yılmaz’ın Veliköy’den bir beklentisi mi var? Varsa bu beklenti nedir? Veiköy’ün herhangi bir biriminde işlettiği bir sanayi veya bir ticari yapısı mı var? Burada bir yerde bir arsası mı var?” diyerek Yılmaz’a bazı sorular yöneltti.

“SÜREKLİ TARTIŞMA ORTAMI YARATIYOR”

Rahmi Yılmaz’ın ÇTSO çalışmalarını aksatmaktan başka bir iş yapmadığını savunan Kaya, “Rahmi Yılmaz son iki dönemdir ÇTSO içerisinde sanayiciye veya ticarete katkı sağlayacağına, sürekli tartışma ortamı yaratarak Başkan’ın ve Meclis çalışmalarını engellemeye çalışmak dışında yaptığı bir faaliyete ben hiç rastlamadım. Geçen dönemde Dursun Ali Tever ve Ahmet Zeki Tever gibi iki amca oğlunu birbirine düşürecek bir çalışma içerisine girmiştir.” ifadelerini kullandı.

“AHMET ZEKİ TEVER’E DİYET BORCU MU VAR?”

Rahmi Yılmaz’ın Ahmet Zeki Tever’e bir diyet borcu olup olmadığını merak ettiğini belirten Kaya, “Biz Rahmi Yılmaz’ın kişilik olarak ÇTSO’ya uygun bir insan olmadığını düşünüyoruz. Geçen süreçte Rahmi Yılmaz’ın ÇTSO içerisinde yarattığı tartışmalar herkesçe biliniyor. Rahmi Yılmaz’ın Veliköy’den ne beklediğine baktığımız zaman Ahmet Zeki Tever’le ilişkisini merak ediyoruz. Veliköy’ü bu kadar gündeme getirmesinin nedeni Ahmet Zeki Tever’in bu heyete koyulmamasının getirmiş olduğu bir hezeyan mıdır? Bunların ikili ilişkileri nedir? Geçmiş dönemde Ahmet Zeki Tever Rahmi Yılmaz’ı hangi konuda savundu ki, bugün Ahmet Zeki Tever’e diyet borcu mu var? Geçmişte mecliste çıkan kavgada Ahmet Zeki Tever’in Rahmi Yılmaz’ın yanında yer aldığı söylentileri var. Rahmi Yılmaz’ın şu anki tutumu o olaydan kaynaklı bir diyet borcu mudur?” diyerek ifadelerine açıklık kazandırdı.

“RAHMİ YILMAZ’IN KENDİ ÇTSO’DAN BİLE HABERİ YOK”

ÇTSO tarafından Veliköy OSB Yönetimi için belirlenen 5 kişinin ÇTSO organlarından olduğunu fakat Rahmi Yılmaz’ın 20 yıldır ÇTSO bünyesinde çeşitli bölümlerde görev yapmasına karşın bundan bihaber olduğunu belirten Kaya, “Rahmi Yılmaz ÇTSO’nun Veliköy OSB için göstermiş olduğu 5 kişi’nin ÇTSO’nun herhangi bir organında faaliyetlerinin olmadığını iddia ediyor. Bu adam 20 senedir ÇTSO’da nasıl yer almış ki hala kendi örgütünden haberi yok. Bizim yönetimimizin 4’ü direk olarak ÇTSO’nun organlarındandır. Bunların bilgisine dahi sahip değil. Kendi Oda’sından bile haberi yok. Kaldı ki Rahmi Yılmaz, itiraz ettiği bu sanayicilerin ÇTSO’ya ödediği aidatın yüzde kaçını ödüyor? 2 dönemdir ÇTSO’nun çalışmalarını aksattığını düşündüğümüz birinin ÇTSO’ya maddi yönden katkısını merak ediyoruz. Sanayi dışında sanayiciyi yönetmek isteği nereden geliyor?” dedi.

“ÇOK KISA SÜREDE MUHALİF OLUYOR”

Rahmi Yılmaz’ın yönetimlerde başta yönetim yanlısı sonrasında ise muhalefet olduğunu ifade eden Kaya, “Rahmi Yılmaz ne hikmetse, Yönetimler seçildikten sonra Başkanın en yakın adamı gibi görünüyor ama çok kısa sürede yönetime muhalif bir pozisyona düşüyor. Biz bu davranışın amacını anlayamıyoruz. Beklentileri nedir? Dursun Ali Tever’in de sağ koluydu sonra ona da muhalefet oldu.” şeklinde konuştu.

“BİZ HER TÜRLÜ KATKIYA AÇIĞIZ”

Son olarak Rahmi Yılmaz’ın, ÇTSO Yönetiminin kararlarını eleştirmek yerine Veliköy OSB’nin yapmış olduğu çalışmaları inceleyerek varsa eksiklikleri belirtip Veliköy OSB’nin gelişmesine katkıda bulunabileceğini dile getiren Kaya, “Veliköy Yönetimine katkı sağlayarak, gördüğü bir eksiklik konusunda uyarılarda bulunarak çalışmaya davet ediyoruz. ÇTSO içerisinde Veliköy, Yalıboyu ve Kapaklı’yı asli görevinden uzak bir şekilde eleştirerek, yargılayarak; Başkanı, ÇTSO çalışmalarını, Meclisi kilitleyerek bir sonuç elde edilemez. Biz her türlü katkıya açığız. Yeter ki gelip katkı sağlasın.” İfadeleriyle açıklamalarını sonlandırdı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.