Yağmura rağmen Cumhuriyete sahip çıktılar

Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı’nda belediye meydanında bir araya gelen yaklaşık 2 bin kişi ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler ile Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadılar. Fener alayında konuşan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu akşam sadece Cumhuriyetimize sahip çıkma adına bir araya geldik. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bu gece fener alayımızı düzenledik. Yağan yağmura rağmen Cumhuriyetine sahip çıkan siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Yağmura rağmen Cumhuriyete sahip çıktılar
31 Ekim 2014 Cuma 07:52


FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ SAAT 19.00’DA BAŞLADI
Cumhuriyetin Kuruluşunun 91’inci yıldönümü ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun 92’nci yılı nedeniyle Çerkezköy Belediyesi tarafından Fener Alayı düzenlendi. Saat 19.00’da başlayan Fener Alayına Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Hasan Demir, Çerkezköy Belediyesi CHP’li Meclis üyeleri ve yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı.

CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKMA ADINA BİR ARAYA GELDİK

Çerkezköy Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayrağı ve meşaleleri alan vatandaşlar yağan yağmura rağmen renkli görüntüler oluşturarak Cumhuriyete sahip çıktılar. Fener alayında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun. Bu akşam sadece Cumhuriyetimize sahip çıkma adına bir araya geldik. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin bu gece fener alayımızı düzenledik. Yağan yağmura rağmen Cumhuriyetine sahip çıkan siz değerli hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

ÇERKEZKÖY CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKTI

Vahap Akay’ın konuşmasını tamamlamasının ardından yürüyüşe geçildi. En önde bulunan Bando ekibi çaldığı marşlarla geceye ayrı bir renk katarken, Belediye meydanından başlayan yürüyüş Atatürk caddesi boyunca devam etti. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle yürüyen vatandaşlar çalan marşlara da eşlik ederek Cumhuriyet bayramını gönüllerince kutladılar. Atatürk caddesinden başlayan Fener alayı İnan sokaktan devam ederek Öztrak caddesi ve altı yol kavşağından yeniden Atatürk caddesi boyunca devam etti. Belediye meydanında son bulan yürüyüşün ardından kalabalık grup çalan 10.Yıl Marşı eşliğinde ellerinde ki Türk Bayrakları dalgalandırarak marşı hep birlikte söylediler.

YAĞMURLU HAVAYA RAĞMEN COŞKUYLA KUTLANDI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, düzenledikleri fener alayında kendilerini yalnız bırakmayan vatandaşlara teşekkür ederek, “Yağmurlu gecede bu coşkuyu yaşamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben bir kez daha bu güzel birlikteliği sağlayan, kadını erkeği, genci yaşlısıyla omuz omuza 91 yıldan bugüne Cumhuriyeti bugüne getirenlere başta Atatürk ve onun silah arkadaşları adına bu memleket ve Cumhuriyet için kanını canını veren şehitlerimize şükranlarımızı gönderiyoruz” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.