Yaralar sarılacak

Çerkezköy’de Çarşamba günü 13.00 sıralarında başlayan ve 16.00’a kadar devam eden etkili sağanak yağış sonucunda Gazi Osman Paşa, Yıldırım Beyazıt ve Fevzi Paşa Mahallelerindeki eski dere yatakları üzerinde su taşkınları meydana geldi. Çerkezköy’ün zemininin siltli (kum) olması nedeni ile zeminde meydana gelen doygunluk neticesinde de evlerin bodrum katları taban suyundan etkilenmesi ve yol kodundan aşağıda kalan ev ve iş yerleri dolayısı ile yaklaşık 45 adet evin ve iş yerinin bodrum ve zemin katları su taşkınlarından etkilendi

Yaralar sarılacak
28 Mayıs 2015 Perşembe 17:32

 TAHLİYE İŞLEMİ TAMAMLANDI


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tekirdağ Su ve Kanalizasyon Daire Başkanlığı (TESKİ), Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmaları neticesinde su taşkınlarına uğrayan 45 konut ve iş yerine dolan sular gece 24.00’a kadar süren aralıksız çalışmalar sonucunda tahliye edilirken, çalışmalara 8 adet vidanjör, 4 adet kombine, 2 adet kuka, 20 adet motopomp ve iş makineleri katıldı.


SIKINTILI YERLER TESPİT EDİLDİ


Gece 24.00’e kadar süren çalışmalar neticesinde zemin ev bodrum katlarda su taşkınlarına neden olan konut ve iş yerleri temizlenirken, iyileştirme çalışmaları ise sürüyor. Sağanak yağmurun etkili olması ile birlikte çalışmaları bizzat başında takip eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, taşkının en önemli nedeninin dere yatakları üzerinde yapılaşma ve dere kesitlerinin daraltılması olduğunu belirterek, “Çerkezköy’ün her yağmurdan sonra korkulu rüya görmemesi için gerekli çalışmaları yapacağız. Dünkü yağmurda taşan, tıkanan ve sorunlu yerleri tek tek tespit ettik. Buralar ile ilgili çalışmaları kısa sürede TESKİ ile birlikte yapacağız” dedi.


BİR DAHA YAŞANMAMASI İÇİN ÖNLEMLER ALINACAK


Taşkınlardan evi zarar gören vatandaşların ilçedeki otellere yerleştirildiğini ve bu vatandaşlara her türlü yardımı yapacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Vahap Akay, “Tüm Çerkezköy’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tür durumların bir daha yaşanmaması için çalışmalara vakit geçirilmeden başlanacak” açıklamasında bulundu.


BELEDİYEMİZE 75 İHBAR GELDİ


Sağanak yağış nedeni ile dün Çerkezköy Belediyesi’ne 75 ihbar geldiğini ve bu ihbarlara vakit geçirmeden müdahale edildiğini kaydeden Belediye Başkanı Vahap Akay, taşkından etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.