Yasa tasarısını protesto ettiler

‘İç Güvenlik’ yasa tasarısını protesto etmek isteyen Emek Bileşenleri Platformu üyeleri Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerinde bulunan döviz ve pankartlarla yasa tasarısını protesto eden platform üyeleri yürüyüşe geçmek istedikleri esnada da polis kordonuyla karşılaştılar. Yürüyüş konusunda ısrarcı davranan platform üyeleri belli bir noktaya kadar isteklerini gerçekleştirse de Cumhuriyet Meydanı dönüş istikametinde polis kordonu eşliğinde kaldırımdan yürüyerek protesto eylemlerini gerçekleştirdiler. Gösteri sonunda bazı eylemciler emniyet güçlerine görevlerini yerine getirdikleri için teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Yasa tasarısını protesto ettiler
26 Şubat 2015 Perşembe 19:03

 EMNİYET GÜÇLERİ GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI

Emek Bileşenleri Platformu üyeleri ‘İç Güvenlik’ yasa tasarısına hayır demek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak tepkilerini dile getirdiler. Yaklaşık 50 kişilik grup ellerinde döviz ve pankartlarla slogan atarak AKP hükümetine tepki gösterirken, konu hakkında basın açıklamasını Nurtekin Erol gerçekleştirdi. Protesto eylemine CHP’li üyelerin yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili aday adayı Metin Dönmez’de katıldı. Protesto öncesi Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri takviye çevik kuvvet ekipleriyle birlikte geniş güvenlik önlemleri almayı ihmal etmedi.

SAHTE KANITLARLA SORUŞTURMALAR YÜRÜTÜLECEK

Nurtekin Erol yaptığı konuşmada, “Adı ‘İç Güvenlik’ olan ama gerçekte darbe dönemlerini aratmayan bu sıkı yönetim yasa tasarısının yasalaşması halinde 17-25 Aralık soruşturmalarıyla kesintiye uğrayan AKP’nin kendi yargısını yaratma faaliyetine özel yetkili mahkemelerin ‘İhtisas mahkemesi’ adı altında yeniden kurulması ile devam edilecektir. Kısacası ‘Devlet Güvenlik Mahkemeleri’ dönemine yeniden dönülecek. Avukatların soruşturma dosyasına ulaşım hakkı ‘gizlilik’ kararları ile yeniden kısıtlanacak, dolayısıyla savunma hakkı fiilen ortadan kalkacağı için hukuka aykırı sahte kanıtlarla soruşturmalar yürütülebilecek” ifadelerini kullandı.

KAYIT DIŞI GÖZALTI ARTACAK

Kamu görevlisine ‘tehdit’ temelli ek korumalar ve cezasızlık alanı yaratılacağını sözlerine ekleyen Erol, “Siyasal iktidarın ve onun emri doğrultusunda hareket eden silahlı kamu görevlilerinin mutlak dokunulmazlığı karşısında hak arama yolları otomatikman tıkanacak. Kayıt dışı gözaltı, işkence ve polis infazı artacak. Arama için belirsiz makul şüphe standardına geri dönülerek, hiçbir dayanağı bulunmayan şafak baskınları, gözaltılar olağan hale gelecektir. El koyma yetkisinin genişletilmesi ile birlikte gerçek ve tüzel kişilerin malvarlıklarına daha soruşturma aşamasındayken el konulabilecek” dedi.

TBMM’DEN GEÇİRMEK ADINA ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR

Nurtekin Erol konuşmasının devamında ise, “İç güvenlik yasa tasarısı AKP’nin ‘İktidarımıza biat edecek kullar istiyoruz’ fermanından başka bir şey değildir. AKP iktidarı gittikçe çürüyen, temelleri sarsılmaya başlayan korku imparatorluğunun ömrünü uzatmak için devreye soktuğu Polis Devleti Yasa Tasarısı ile bize ya bizim istediğimiz makbul vatandaşlar olursunuz yada makul şüpheli tercih sizin demektedir. AKP yoksulluğa, sefalete, iş cinayetlerine, kadın cinayetlerine terk ettiği halkın, biriken tepkisinden korkmaktadır. Bu nedenle halkın değil, kendi iktidarının güvenliğini sağlamak için polis devleti sınırlarını aşarak ülkeyi koşar adım faşizme götüren yasa tasarısını TBMM’den geçirmek için elinden geleni ardına koyamamaktadır” diye konuştu.

YASA TASARISININ GERİ ÇEKİLMESİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Bizim yeni bir SS yasasına değil, demokrasinin, adaletin, barış ve kardeşliğin tesisine yönelik düzenlemelere ihtiyacımız var diyerek konuşmasını sürdüren Erol, “Bunun için temel hak ve özgürlükleri askıya alan bu sıkıyönetim yasası derhal geri çekilmelidir. Demokrasiden, barıştan, kardeşlikten, insanca yaşamdan yana olan herkesi yarın çok geç olmadan, toplumda var olan kutuplaşmayı daha da artıracak, uzun süredir üzerimize çöken karanlığı daha da zifiri hale getirecek olan polis devleti-sıkı yönetim yasa tasarısının geri çekilmesi için mücadeleye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

ZAMAN ZAMAN TANSİYON YÜKSELDİ

Platform üyeleri yapılan konuşmaların ardından ellerinde bulunan döviz ve pankartlarla Atatürk caddesi boyunca yürüyüşe geçmek istedi. Emniyet güçlerinin araç yolu üstünden yürüyüşe izin vermediklerini ifade etmelerine rağmen, grup Pera Pastanesi kavşağına kadar istediklerini yaparak yürüyüşlerini gerçekleştirdiler. Belediye meydanına dönüş istikametinde ise emniyet güçleri kalabalık grubu kaldırım üzerine yönlendirirken, araç yoluna inmemeleri için de yanlarına tek sıra halinde çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. Zaman zaman polis ve eylemciler arasında tansiyon yükselirken, CHP Tekirdağ Milletvekili Aday adayı Metin Dönmez, herkesi sağduyulu olmaya davet ederek ortamın sakinleşmesini sağladı.

ÖNCE PROTESTO SONRA TEŞEKKÜR

Emek Bileşenleri platformu üyeleri belediye önünde yürüyüşlerini tamamladıktan sonra 5 dakikalık da oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. Protesto eyleminin sonunda ise bazı eylemciler Emniyet güçlerine görevlerinden dolayı teşekkür etmeyi ihmal etmedi.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
seyit soydan - 9 yıl önce
Çetelere,işçi kasabı Sanayicilere değil iş güvenliği, özgürlük ve adalet arayan insanlara karşı barikat kurduğu,hak arayanları gözaltına aldığı,yürüyüşümüzü engellemeye kalkıştığı,durdurmak için her türlü engeli çıkardığı,zaman zaman zor ve güç kullanmaya yeltendiği, barışçıl kitleye karşı her an saldırıya hazır tetikte beklediği için çevik kuvvet polislerine bir de teşekkür mü etmeliydik? Gezi,Soma,Berkin;Özgecan için yapılan eylemlerde polis barikatları yoktu.Olay,gerilim ve taşkınlıkta yoktu. İç güvenlik Yasa tasarısını protesto eden kitlenin sağduyulu davranışı sayesinde gösterimiz aynı olgunlukta yapılan oturma eylemiyle sona ermiştir Polis devletine giden yolda ilk adımlar; Emek güçlerine karşı yürütülen gözaltılar ve yürüyüşü engelleme girişimiyle kendisini göstermiştir..Bu halkın örgütlü ve bilinçli gücünü hiç bir kuvvet yenemez.Hak, adalet,özgürlük ve çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için biz meydanlarda olacağız. Ya siz?.
Not:Emniyet güçlerine ikbal peşinde koşan bir