Yaşlılar ve engelliler burada mutlular

Özel Trakya Bakım Merkezi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 100 kişilik kontenjanı ile bakıma muhtaç fiziksel engelli yaşlı bireylerin bakım ve konaklama ihtiyaçlarının sunulduğu merkez adeta Çerkezköy’ün güzide merkezleri arasında olma yolunda hızla ilerliyor.

Yaşlılar ve engelliler burada mutlular
04 Nisan 2019 Perşembe 16:07

2017’DEN BERİ FAALİYETTE
Türk Metal Sendikası’nın tahsis ettiği binada 2017 yılının Eylül ayında hizmete açılan Özel Trakya Bakım Merkezi, fiziksel engelli ve yaşlıların yaşama tutunmalarını sağlıyor. Çerkezköy’de başka alternatifi bulunmamasına rağmen hizmet kalitesi olarak merkezde kalanlara kaliteli yaşam imkanı sunan merkez yöneticileri, merkezde konaklayanların sağlığı ve konforu noktasında aile ortamını aratmıyor.
MERKEZ KAPASİTESİNDE ÇALIŞIYOR
Özel Trakya Bakım Merkezi Müdiresi Hüda Ceviz kurum merkez hakkında bilgi verdi. 100 kişi kapasiteli merkez içerisinde yer alan imkanlardan söz eden Ceviz, “Bedensel engelli bireyler için burada 100 kişilik bir kontenjanımız var ve şu an itibariyle 92 mevcudumuz bulunuyor. Burada kalabilmenin ön koşulu ise; engelli sağlık raporu ve ağır engelli ibaresinin işaretli olduğu sağlık raporunun olmasıdır. Bu rapora sahip bireyleri merkezimizde misafir ediyoruz. Bünyemizde yer alan 53 personelimiz, sağlık çalışanlarımız fizyoterapist ekibimiz ile birlikte merkezimizde kalan konuklarımızın bakım, konaklama ve sağlık ihtiyaçları ile yakından ilgileniyoruz. Bakıcı arkadaşlarımız 7/24, 3 vardiya şeklinde merkezde bulunuyorlar” dedi.
7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞIYORLAR
Merkezde konaklayan ağır engelli bireylerin sağlık yeme içme ve bakım ihtiyaçları noktasında 53 personel ile birlikte 7/24 esasına uygun olarak çalıştıklarını aktaran Ceviz, konaklayan misafirlerin yemek menülerinin özel diyetisyen tarafından hazırlanıp aşçı tarafından uygulandığını ifade etti. Ayrıca çamaşırhanesi bulunan merkezde bireylerin çamaşırları hijyenik olarak sürekli yıkanıyor.
BOCCE TURNUVASINA KATILDILAR
Öte yandan çeşitli aktivitelerde bulunduklarını kaydeden Ceviz, “Bir süredir neredeyse her hafta bir dans ekibimiz geliyor ve misafirlerimizle birlikte egzersiz ve dans çalışmaları yapıyorlar. Ayrıca İl Müdürlüğümüz ile birlikte bölgesel bocce oyunu turnuvasına katıldık. Yaşlılar haftası dolayısıyla düzenlenen bu turnuvada bir ekibimiz mücadele etti. Ayrıca merkezimizde bocce antremanı yapabilecekleri spor salonumuz bulunuyor ve ekibimiz burada katılacakları müsabakalar öncesi hazırlanıyorlar. Ayrıca bocce oyunu için burada konaklayan sporcu misafirlerimiz profesyonel lisans alarak ülke genelinde düzenlenecek turnuvalarda yer almak istiyorlar, bunun için girişimlerde bulunacağız” ifadelerinde bulundu.
“MİSAFİRLERİMİZ GAYET MUTLULAR”
Yaşlıların kol bacak bel boyun ve eklem ağrılarının tedavisinde fizyoterapist bir ekibin haftalık olarak sağlık hizmeti sunduğunu kaydeden Ceviz, sağlıkçı çalışanların misafirlerin sağlık problemleriyle ve ilaçlarının takibi noktasında yakından ilgilendiklerini kaydetti.  Ceviz, “Burada konaklayan misafirlerimiz gayet mutlular, onlara burada aile ortamını sunmak için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.