Yatırımlar bir bir netlik kazanıyor

2016 yılı yatırım programında yer alan projeler tek tek netlik kazanmaya başladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı açıklamada, “Planladığımız çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte de Çerkezköy’ümüzün çerhresi değişecek. Yapılacak olan çalışmalar tamamlanana kadar halkımızın biraz daha sabır göstermelerini rica ediyoruz. Sevdamız Çerkezköy diyerek yola çıktık ve yapılan herşey Çerkezköy’ümüzün geleceğine yapılan güzel eser ve yatırımlardır” dedi

Yatırımlar bir bir netlik kazanıyor
20 Haziran 2016 Pazartesi 17:55

PROJELERDE SONA GELİNDİ
 
2016 yılı yatırım projeleri bir bir netlik kazanmaya devam ediyor. İlk olarak Pazar yeri, Veliköy Düğün salonu ve Zabıta ile MOBESE binalarının başlama tarihleri netlik kazanırken, Çerkezköy ile Kızılpınar sıcak asfalt ve kaldırım çalışmaları, 29 Ekim Kapalı spor salonu yanında futbol sahası, Kızılıpınar Pazar yeri, örnek sokak projesi ve Hükümet caddesi üzerinde ki köprü projesinde de sona gelindi.
 
31 BİN 536 TON SICAK ASFALT KULLANILACAK
 
Netlik kazanan projeler hakkında konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “asfalt ve kaldırım çalışmalarında projeler tamamlandı. Çerkezköy’de GMKP, GOP, Fevzipaşa, Fatih, İstasyon ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinde toplamda 60 bin metrekarede, Kızılpınar da ise 160 bin metrekare cadde ve sokaklarda 31 bin 536 ton sıcak asfalt kaplaması yapılacak. Kaldırım olarak da Çerkezköy’de 10 bin, Kızılpınar’da da 15 bin metrekarelik kaldırım çalışması planlanıyor” dedi.
 
KREDİ İLLER BANKASINDAN ALINIYOR
 
İller bankası ile kredi çalışmasının yapıldığını sözlerine ekleyen Başkan Akay, “Temmuzun son haftası ihalesi gerçekleştirilmesi planlanıyor ve Ağustos ayının ilk haftasında da çalışmaların başlaması planlanıyor. Yapılan bu çalışmaların tamamı belediyemiz bütçesinden karşılanıyor. Diğer yandan MOBESE sistemleriyle ilgili olarak da ekap süreci bitti ve 1 Ağustos tarihinde çalışmaların başlaması planlanıyor” diye konuştu.
 
YENİ BİR FUTBOL SAHASI
 
İstasyon mahallesinde bulunan 29 Ekim Kapalı spor salonu yanında yapılacak olan çalışmalar hakkında da konuşan Vahap Akay, “yapmayı planladığımız futbol sahası ve otopark alanı projesi tamamlanarak ekap sürecine girdi. 25 Temmuz gibi ihalesi planlanıyor ve 1 Ağustos tarihinde de çalışmaların başlaması hedefleniyor. Kızılpınar Pazar yeri çalışmaları başladı ve Ağustos ayının ilk haftasında da çalışmalarında tamamlanması planlanıyor” açıklamasında bulundu.
 
KATLI OTOPARK İÇİN HER ŞEY HAZIR
 
Belediye Başkanı Akay konuşmasının devamında ise, “örnek sokak projelerimizi tamamladık ve halkımızın beğenisine sunarak fikirlerini alacağız. Uğur Mumcu caddesinde de yapacağımız çalışmalar arasında park planlıyoruz. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Akbank arkasında bulunan otoparkla alakalı olarak da Büyükşehir Belediyesi projeyi hazırladı ve kendi ekiplerine teslim etti. Katlı otopark için herşey hazır ve ihale süreci bekleniyor” dedi.
 
SEVDAMIZ ÇERKEZKÖY DİYEREK YOLA ÇIKTIK
 
Başkan Vahap Akay konuşmasının sonunda ise şunları söyledi; “hükümet caddesi üzerinde yapılması planlanan yeni köprü de 17 metre genişliğinde ve 40 metre uzunluğunda olacak. Yapılan sondaj çalışmaları kapsamında köprünün kazıklı mı yoksa düz temelli mi olacağına karar verilecek. Planladığımız çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte de Çerkezköy’ümüzün çerhresi değişecek. Yapılacak olan çalışmalar tamamlanana kadar halkımızın biraz daha sabır göstermelerini rica ediyoruz. Sevdamız Çerkezköy diyerek yola çıktık ve yapılan herşey Çerkezköy’ümüzün geleceğine yapılan güzel eser ve yatırımlardır”
 
Haber: Feyza İşcan Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.