Yeni verici 70 metre yüksekliğinde olacak

İstasyon Mahallesi Yücel Sokak sakinleri amaçlarına ulaşarak TV ve radyo vericileri ile baz istasyonunu şu anki bulunduğu yerden kaldırılacak olmasında büyük pay sahibi oldular. Uzun zamandan beri Çerkezköy Belediyesi tarafından taşınmasını beklenen verici istasyonu için yeni proje hazırlıkları tamamlanırken, EKAP’tan gelecek olan ilanın ardından ihaleye çıkarılarak Gülerçin Kolejinin arkasında Belediyeye ait park alanına taşınacak. Yeni verici istasyonunun 70 metre yüksekliğinde olacağı ve kısa süre içinde yeni yerine taşınmasının planlandığı öğrenildi

Yeni verici 70 metre yüksekliğinde olacak
05 Temmuz 2015 Pazar 17:51

 ÇALIŞMALARIN UZAMASININ SEBEBİ PROJE DEĞİŞİKLİĞİ

TV ve radyo vericileri ile baz istasyonunun bulunduğu İstasyon Mahallesi Yücel Sokak sakinleri kısa bir süre önce BİMER’e yazdıkları şikayet dilekçesi ile sıkıntılarını Belediye yetkililerine dile getirmişlerdi. Yapılan çalışmaların ardından da Yücel Sokak sakinleri için müjdeli haber geldi. Çerkezköy Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, “EKAP’tan gün bekleniyor ve henüz daha ilanı verilmedi. Şartnamenin son hazırlıkları yapılıyor. Çalışmaların bu kadar uzamasının sebebi ise projenin değişmesidir” denildi.

VATANDAŞLARDAN UZAKTA OLACAK

Vericinin ihaleye çıkmasında ki amaç hakkında da bilgi veren yetkililer, “İhaleye çıkmasının amacı TV, radyo kiralama ve baz istasyonu olacak. Bunlar kiraya verilecek. İstasyon mahallesinde bir tane var ve yaklaşık 30 metre yüksekliğinde. Onun için mahalle sakinleri tarafından kaldırılması yönünde imza toplanmıştı. Şimdi oradan kaldırılarak Gülerçin kolejinin arkasında bulunan ormanlık alanda belediyeye ait park alanına yeni verici sistemi yapılacak. Hem yüksekliği büyütüldü 70 metreye çıktı hem de vatandaşlardan uzak alanda olacak” ifadeleri kullanıldı.

YIKILIP YENİ YERİNE TAŞINACAK

Bu hafta içinde çalışmaların tamamlanmasının planlandığını ifade eden yetkililer şunları söyledi; “çalışmalar bittikten sonra imzaya ardından da prosedüre göre EKAP’a girilecek. İlan süresi yaklaşık 1 hafta sürüyor ve bayrama kadar ihalesi büyük ihtimalle olur diye düşünüyoruz. İhalesi yapılıp başlayıp bittikten sonra iki ay süresi olacak ve otomatikman eskisi yıkılıp yeni yerine taşınmış olacak”

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.