Yeni yılın ilk toplantısı gerçekleşti

Çerkezköy Belediyesi, yeni yılın ilk Meclis toplantısını Belediye Başkanı Vahap Akay'ın Başkanlığında Çerkezköy Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi

Yeni yılın ilk toplantısı gerçekleşti
06 Ocak 2015 Salı 18:11

 ŞEHİDİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM

Ocak Ayı Belediye Meclis toplantısı açılış ve yoklama ile başlarken ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti. Ardından Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmeye başlanmadan önce Belediye Başkanı Vahap Akay "Şanlıurfa'da şehit düşen Emrah Çalkın'a Allahtan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum. Başımız sağolsun" dedi. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.  

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İlk olarak gündemin üçüncü maddesinde yer alan Başkanlık Makamının 29 Aralık 2014 gün ve 196 sayılı 2015 yılında Belediye Mahalli İdareler ile Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma, geçici olarak araç ve personel temini vb konularının karşılanıp karşılanamayacağı hususu müzakere edilerek, oy birliği ile kabul edildi.

MECLİS TATİLİ AĞUSTOS AYINDA OLACAK

Gündemin dördüncü maddesinde Meclis'in tatil ayının tespiti görüşüldü. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında yapılan 1 aylık tatilin, bu sene Büyükşehir ile aynı aya denk gelmesi için Ağustos ayına alınması kararı Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Gündemin beşinci maddesinde Denetim Komisyonu’nun oluşturulması görüşüldü. Gizli oylama ile gerçekleştirilen seçim sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi grubundan Taner Bahar 29 oy, Serdar Ürkmez 29 oy, Yüksel Sevim 28 oy, Ak Parti grubundan Mehmet Soyhan 31 oy, Şükrü Dumanlar 19 oy alarak Denetim Komisyonu’na seçildiler.

ENGELLİLER İÇİN YARDIM KONUSU PLAN BÜTÇEYE HAVALE EDİLDİ

Gündemin altıncı maddesinde, 2015 Mali yılında engelli vatandaşlara Belediye Kanunu’na göre Belediye bütçesinden yardım yapılması görüşüldü. İhtiyaç sahibi 28 aileye kişi başı 480 liralık bir yardım kararı çıkarken karar oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

ÜNVAN VE DERECE DEĞİŞİKLİKLERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Gündemin yedinci maddesinde, Belediye'de boş bulunan 1 adet kadrolu unvan değişikliği ile 2 adet kadroda da unvan ve derece değişikliği yapılamasının müzakeresi görüşülürken, gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASI VE ÜCRETİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL

Gündemin sekizinci maddesinde, sözleşmeli personel çalıştırılması ve ücretinin tespitinin müzakeresi görüşüldü. Yapılan bilgilendirme doğrultusunda karar oy birliği ile kabul edildi.

BEYAZAY DERNEĞİ HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDUR EDİLMEYECEK

Gündemin dokuzuncu maddesinde, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün 17 Aralık 2014 gün 738 sayılı Türkiye Beyazay Derneği’ne kiraya verilen taşınmazın 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesine göre durumun yeniden incelenmesi hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşüldü. Tepe Emlak Konutları’nda, Beyazay Derneği'ne kiraya verilen alanın 2 yıldır kullanılmamasından dolayı tekrar Belediye bünyesine katılması kararına, Ak Parti grubundan, Beyazay Derneği’nin bu durumdan mağdur edilmemesi gerektiği tavsiyesi geldi. Bunun üzerine Başkan Vahap Akay "Beyazay derneği hiçbir şekilde mağdur edilmeyecek. Kendilerine bir yer gösterdik. Eğer projeleri var ise getirsinler, meclise sunalım. Gerekeni yapalım. Hiç bir şekilde mağdur edilmeyecekler. Büyükşehir mevcut alanı kreş yapmak için istedi" ifadelerini kullandı ve gündem maddesi Ak Parti grubunun çekimser oy kullanmasına karşı oy çokluğu ile kabul edildi.

BİR SONRAKİ TEMİZLİK İHALESİ 2 YIL

Gündemin onuncu maddesinde, Çerkezköy Belediye Başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'nün görev yetki ve sorumluluklarına ait yönetmeliğin tanzimi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin on birinci maddesinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün 23 Aralık 2014 gün ve 239 sayılı Temizlik Hizmeti hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülürken, yeni yapılacak olan temizlik ihalesinin 2 yıllık olacağı kararı oy birliği ile kabul edildi.

İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

Gündemin on ikinci maddesinde, ilçe sınırları içerisindeki münferit yerlerdeki Belediye hisselerinin satışının müzakere İmar Komisyonu’na havalesi oy birliği ile kabul edilirken, on üçüncü maddede atıksu ve evsel katı atık tarifenin uygulanmasının ertelenmesi hakkında müzekkerenin müzakeresi tarife komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde ise 512 ada 6 ve 7 nolu parseller ile 511 ada 15 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ait 23 Aralık 2014 tarihli dilekçenin müzakeresi oy birliği ile imar komisyonuna havale edildi.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 9 OCAKTA

Meclis toplantısının sonunda ise bir sonraki toplantının 9 Ocak Cuma günü saat 14.00'da gerçekleşeceği bildirildi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.