‘Yetersiz Bakiye’ Çerkezköylüleri kahkahaya boğdu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın çalışmaları kapsamında sahne alan ‘Yetersiz Bakiye’ adlı tiyatro oyunu Çerkezköylü’lerden tam not aldı. Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyuna ilgi yoğun olurken, salonda yer bulup oturabilen kadar, kapıdan geri dönen de oldu.

‘Yetersiz Bakiye’ Çerkezköylüleri kahkahaya boğdu
01 Nisan 2016 Cuma 17:33

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi’nde sahnelenen oyuna Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve eşi Müjgan Karagöz, Çerkezköy Halk Eğitim Müdürü Necmi Akman, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Uzman Psikolog Beril Buket Bağcı, Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Samet Bekar ile Saymanlar Çağatay Durgut ve Salih Bekar, Çerkezköy Belediyesi yetkilileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

MART AYININ SON ETKİNLİĞİYDİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’nın açıklamış olduğu ‘Mart 2016 Kültür – Sanat Etkinlik Takvimi’ kapsamında Çerkezköy’de gerçekleşecek olan son etkinlik de izleyiciyle buluştu. Mizah sanatçısı Murat Kürüz'ün uzun bir aradan sonra yazıp yönettiği, prodüksiyonunu başarılı işlere imza atan Gergedan yapım, Cengiz Şahin ve Oyunadamı'nın üstelendiği oyunda usta ve sevilen sanatçılardan Hakan Yılmaz, Hande Subaşı, Turgut Tunçalp, Arzu Budak sahne aldı.

VATANDAŞLARDAN ALKIŞLI PROTESTO

Çerkezköylü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği oyunda kapılar önünde uzun kuyruklar oluşurken, şanslı olan vatandaşlar yer bulup oturabildi. Salondaki seyirci sayısı kadar kapıdan dönen seyirciler olduğu gözden kaçmazken; oyunun başlamasındaki yarım saatlik gecikme Çerkezköylü vatandaşların alkışlı protestosuyla karşılaştı.

SEYİRCİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Oyunun başlamasıyla birlikte seyircilerin yüzlerinden kahkahalar eksik olmazken, oyunun bitmesiyle birlikte usta oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı. Çerkezköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atilla Can’ın oyunculara çiçek takdim etmesiyle sonlanan gösterimde, usta oyuncu Hakan Yılmaz salonu tıklım tıklım dolduran Çerkezköylü vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

TÜKETİM ÇILGINLIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Oyunda, kredi kartları ve sağa sola olan borçları nedeniyle iflasın eşiğine gelen bir karı – kocanın trajikomik halleri konu edinilirken, tüketim çılgınlığına dikkat çekildi. 'Bu kadar üretmeden tüketmek, onca kutsal değeri tüketmeye değer mi?' sorusuna cevap arayan oyun Çerkezköylü sanatseverlerden tam not aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.