Yoksullukları istismar ederek mutlu azınlıklarını

12 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçim çalışmaları kapsamında Çerkezköy'e gelen ve Belediye Meydanı'nda halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP iktidarının işsizlik ve yoksulluğu istismar ederek, mutlu azınlıklarını sürdürmeyi hedeflediklerini iddia etti.

Yoksullukları istismar ederek mutlu azınlıklarını
14 Mayıs 2011 Cumartesi 00:00

YAĞ BAL İÇİNDELER
OY VERENLER PERİŞAN
"9 yıllık iktidarı döneminde AKP'ye oy veren vatandaşların seçtikleri kişiler, bunların yakınları, işbirlikçileri ve yandaşları yağ, bal içinde gününü gün ederken onlara oy verenler ise yoksulluk, işsizlik altında eziliyor" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yolsuzluklara, yoksulluğa dur denilmeli, rüşvetler ortadan kaldırılmalı" dedi.
SANDIĞA MUTLAKA GİDİN
Türkiye'nin sosyal, ekonomik ve siyasal yönden sorunlarının bulunduğun belirten MHP Genel Başkanı Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak olan Genel Seçimlerin çok önemli olduğunu belirterek, "Bu seçimler belirleyici olacaktır. Becereksiz bir iktidar tarafından yol ayrımına gelmiş olan Türkiye için bu seçimler çok önemlidir. Bu nedenle tüm vatandaşlar sandığa gitsin ve tercihlerini ortaya koysunlar" dedi.
ÜLKEYİ UÇURUMUN KENARINA GÖTÜRDÜ
Türkiye'yi 2 dönemdir AKP iktidarının yönettiğini belirten Bahçeli, "Hangi sosyal ve ekonomik sorunları çözüme kavuşturdu bu iktidar da şimdi yeniden sizden oy istiyor?  Sayın başbakan çıraklık ve kalfalık dönemini tamamladığını belirterek, ustalık dönemine talip olduğunu ifade ediyor.
Sayın Başbakan, sen beceri, başarı ve kabiliyetle tamamlamadın ki çıraklık ve kalfalık dönemini şimdi ustalık dönemine talip oluyorsun. Ülkeyi uçurumun kenarına götüren bir Başbakanın ülkeyi 3. dönem yönetmesi mümkün değil" dedi.
ISRARIN ALTINDA NE YATIYOR?
"Bu AKP iktidarı 9 yıldır yorulmuştur, yıpranmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacak birşeyi yoktur" diyen Bahçeli, AKP'nin 3. dönem iktidara gelme ısrarının altında yargı önünde hesap vermekten kaygı duymasının, yolsuzlukların hesabının sorulacağı korkusunun yattığını söyledi.
3. DÖNEMİ OLMAMALI
"Bu iktidarın 3. dönemi olmamalı" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sevgili Çerkezköylüler, ülkemiz iyi yönetilmiyor, sorunlar büyüyor. Ülkemiz geriliyor, öfkeleniyor. Toplumsal barış ve dayanışma zarar görüyor. Bu nedenle bu iktidarın 3. dönemi olmamalı" dedi.
AKP'nin sat kurtulcu bir anlayışla ülkeyi yönettiğini ve haktan aldığı desteği yandaşlarına peşkeş çektiğini iddia eden Bahçeli, "9 yıllık AKP iktidarı ülkemiz için bir kayıptır, zulüm dönemidir" dedi.
6 MİLYON İŞSİZ  VATANDAŞIMIZ
12.5 MİLYON AÇLIK SINIRI ALTINDA
YAŞAYAN İNSANIMIZ VAR
Türkiye'de 6 milyon işsizin bulunduğunu, genç işsizlerin çoğunlukta olduğunu, 15 milyon insanın açlık ve yoksulluk sınırı altında ezildiğini, 12.5 milyon insanın açlık sınırı altında yaşamaya mahkum edildiğini belirten MHP lideri Bahçeli, "Yoksulluk yaygınlaşıyor ve kemikleşiyor. 14 milyon insan milli gelirden %6 pay alırken, %20'lik bir kesim ise milli gelirin %54'lük kısmını alıyor. En düşük milli gelir grubu ile en yüksek milli gelir grubu arasındaki fark tam 8 kat" dedi.
YOKSULLUK KADER OLARAK SUNULMAMALI
Milli gelir dağılımındaki bu tür adaletsizliklerin ABD ve AB ülkelerinde sosyal kargaşaya, iç çatışmaya, gerginliğe zaman zaman yol açtığını belirten Bahçeli, Türkiye'nin müslüman bir ülke olması ve kanaatkar bir halk olması nedeni ile şimdilik tepkisini dışa vurmadığını belirterek, "Bu böyle devam edemez. Bunun önlenmesi lazım. Gelir dağılımındaki adaletsizlik ortadan kaldırılmalı mutlaka. İşsizliğe çözüm bulunmalı, yoksulluk kader olarak sunulmamalı" dedi.
HİÇ Mİ ALLAH'TAN KORKUNUZ YOK!
"1 milyon 700 bin genç sınava giriyor, sınavda sahtekarlık yapılıyor" diyerek YGS'de patlak veren şifre iddialarını eleştiren MHP Genel Başanı Bahçeli, "12 Haziran seçimleri için oy pusulası basılacak, ihale yapmışlar rakam 11 milyon TL. İtiraz olunca ikinci ihalede rakam 800 küsür bin TL'ye düşmüş. Şimdi o yandaşlarına soruyorum. Hiç mi Allah'tan korkunuz yok sizin? 10 milyon TL'yi bir kalemde neden silip, attınız?" dedi.
PAKET DEMOKRASİ DÖNEMİ!
AKP İktidarı ile birlite Türkiye'de 'Paket Demokrasisi Dönemi'nin başladığını belirten MHP lideri Bahçeli, yoksullara, fakir fukaraya dağıtılan erzak ve gıda paketlerini eleştirdi.
SİYASİ İKTİDAR UTANMALI
 "Yoksul olan, eve ekmek götüremeyecek durumda olan kardeşim. Siz mahcubiyet taşımayın, boynunuzu bükmeyin. Bundan siz değil, ülkeyi 9 yıldır yöneten siyasi iktidar utanmalı" diyen Bahçeli,  "O paketler devletin kaynakları ile alınıyor, dağıtılıyor. Gelen paketi boynunuzu bükmeden alıp, çoluğunuzla, çocuğunuzla yiyin. Çünkü bu sizin hakkınızdır. Bunları yiyip, için ama asla AKP'ye mahkum olmayın. Seçim zamanı gönlünüzden gçeen siyasi partiye oyunuzu verin. Bu paketleri AKP dağıtmıyor, devlet dağıtıyor" dedi
VURUN OSMANLI TOKADINI
"AKP iktidarına 'Paketi alıyorum, tepe taklak iktidardan göndermek için Osmanlı tokadını atıyorum' deyin" diyen Bahçeli, "Yuvarlanıp, tepe taklak gitsinler iktidardan. İktidar giderse birşey olmaz. İstikrar daha da güçlenir, işsizlik, yoksulluk azalır. Sosyal barış sağlanır. AKP'den kurtulmak Türkiye'nin kurtuluşu olacaktır.
HİLAL KART'I ANLATTI
MHP olarak iktidara çok iyi hazırlandıklarını ve önceliklerinin işsizlik ve yoksulluk olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'nin 100 temel sorununa karşı 100 temel çözüm ürettiklerini belirterek, bunlardan birinin Hilal Kart Projesi olduğunu ifade etti.
"Hilal Kart yoksul insanımız için aş, esnafımız için ise iş olacak bir sosyal dayanışma projesidir" diyen Bahçeli, Hilal Kart Projesi'nde bu kartların yoksul ve dar gelirli vatandaşlara verileceğini ve her ay bankaya paranın yatırılacağını, vatandaşın bu kartı bakkal ve marketlerde harcayabileceğini, ihtiyaçlarını karşılayacağını söyledi.
%7'LİK BÜYÜME HEDEFLİYORUZ
Bu projeleri ile esnafın güçleneceğini, toptancığının güçleneceğini, üreticinin güçleneceğini belirten MHP lideri Bahçeli, %7'lik büyüme hedefleri ile her yıl 700 bin gence iş imkanı sunacaklarını, istihdamı arttırmaya yönelik çaba göstereceklerini ifade etti.
"İşsizliği ve yoksulluğu çözecek olan iktidar olmalı" diyen MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuşmasının son bölümünde "Destek verin işsizliği, yoksulluğu çözelim. Destek verin terörün kökünü kazıyalım" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.