Yolcu seferleri başka bahara

16 Nisan 2015 tarihli gazetemizde yer verdiğimiz ‘Hazirana niyet Eylüle Kısmet’ başlıklı haberde ‘yeni bir iddia daha ortaya atılarak tren seferlerinin Eylül ayında başlamasının planlandığı ancak tren seferlerinin 2016 yılının yaz aylarına doğru sağlıklı bir şekilde hizmet verebileceği ifade edildi’ açıklamalarına yer vermiştik. Son olarak yetkililerle yaptığımız görüşmelerin ardından tren seferlerinin Eylül ayında da olmasının zor olduğu belirtilirken, seferler başlasa bile sadece yük vagonlarının işleyeceği ve yolcu vagonlarının ise başka bahara kalacağı ifade edildi

Yolcu seferleri başka bahara
21 Haziran 2015 Pazar 18:54

 ŞU ANDA FARKLI BİR DÜZEN VAR

Tren seferleri hakkında yapılan açıklamalar Arap saçına dönerken, ‘Hazirana niyet Eylüle Kısmet’ haberimizin ardından ortaya atılan yeni bir iddia ise, seferlerin Eylül ayına da yetişmesinin zor olduğu, yetişse bile sadece yük trenlerinin işlem yapma ihtimalinin olduğu ifade edildi. Tren Garı yetkililerinden alından bilgilere göre, “Ortada hala Ağustos ve Eylül ayı diye iddialar var. Ama mantık kabul etmiyor. Tren yolunu açmak istesinler bir ayda açarlar. İlk kapandığı zamanda dahi en fazla üç ay sürerdi ama yapmıyorlar. Şu anda Çerkezköy ile Ispartakule arasında çalışma var"  açıklamasında bulunuldu.

2016 YILINI BULUR

Sıkıntının, çalışmaların başlamaması olduğu belirtilerek, “Eylül gibi gözüküyor ama seferler 2016 yılını bulur. Şu anda kağıt üzerinde çalışma var. Bunlar dediler ki biz süper yakışıklı bir çocuk yapacağız. Olmadı biraz kaşı olmasın dediler, olmadı ayağı olmasa da olur dediler. Yani ilk söylediklerinde 70 kilometre yolu sıfır yapacağız dediler ama şimdi yarıya düşürdüler oda olmuyor. Ispartakule ile Çerkezköy arası tahminen 85-90 kilometredir ve tahminen bitmiş hali 3’te biridir. Kalan 3’te ikilik kısmından yapılmayacak alanda var” denildi.

AÇILIRSA SADECE YÜK TRENLERİ AÇILACAK

Çalışmalarda çok bir gelişme olmadığını ifade eden yetkililer şunları söyledi; “Ağızlarından çıkan hep aynı kelimeler. Ağustos 15 yaklaştıkça bu hep geriye gidiyor. En son konuşulan ve firmaların söylediği Ağustos 15’inde halkalıya sefer başlayacak ama sadece yük trenleri için. Yolcu trenleri gene yok. Seferler açılırsa ben ki inanmıyorum ilk önce yük açılacak”

Haber: Emrah ÇOĞALAN 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.