Yöresel halk oyunları gösterileri mest etti

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından yılsonu Halk Oyunları gecesi düzenlendi. Halk oyunları ekipleri tarafından sahnelenen yöresel halk oyunları gösterileri Anfi tiyatroyu dolduran Çerkezköy halkını deyim yerindeyse mest ederken, alkışlar gösteriler boyunca hiç susmadı

Yöresel halk oyunları gösterileri mest etti
11 Haziran 2015 Perşembe 17:17

 ANFİ TİYATRO HINCA HINÇ DOLDU

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi tarafından Geleneksel Halk Oyunları gecesi düzenlendi. Çerkezköy Belediyesinin katkılarıyla Anfi Tiyatro’da önceki akşam saat 20.00’da başlayan yıl sonu gösterilerine Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ile Abdullah Nayır, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, Belediye Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İLGİ GÖSTEREN ÇERKEZKÖY HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Program Halk Eğitimi Merkezi İşaret dili kurs öğretmeni ve kursiyerleri eşliğinde saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Halk Eğitimi Merkezi Müdür Vekili Necmi Akman, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a teşekkür ederek, “Bugün itibariyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyemizde 420 Kurs, 9 Bin 9 kursiyer var. Mesleki ve teknik kurslar, okuma yazma kursları ve sosyal kültürel kurslar olmak üzere birçok alanda kurslarımız devam ediyor. Kurslara ilgi gösteren Çerkezköylü halkımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

795 KURSA 16 BİN 908 KURSİYER KATILDI

Akman’ın konuşmasını tamamlamasının ardından sahneye davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, halk oyunları öğreticilerine çiçek takdim ederek kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Kaymakam Kubilay yaptığı konuşmada, "Böylesine güzel bir akşamda bu alanın hınca hınç dolması bizleri çok mutlu etti. Halk Eğitimi Kampanyası çerçevesinde 795 kursa 16 bin 908 kursiyer katıldı. Bu rakam gerçekten çok önemlidir. Çerkezköy nüfusunun 153 bin olduğu düşünüldüğünde ulaştığımız bu rakam bizleri mutlu ediyor ve gelecek için de bizleri umut veriyor. Halk eğitim hayatın kendisi kadar renkli ve çeşitli olmalıdır" dedi.

AİLELERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay konuşmasının sonunda ise, Anfi Tiyatroyu dolduranlardan bir isteği olduğunu belirterek, ailelerin okul öncesi eğitime önem vermeleri ve çocuklarını okul öncesi eğitime göndermeleri gerektiğini ifade etti.

RİTİM GRUBU HERKESİ MEST ETTİ

Yapılan konuşmaların ardından sahneye ilk olarak Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Topluluğu eğitmen Mehmet Günay Gökçe ve İncihan Gökçe yönetiminde Tekirdağ yöresi oyunları sergilendi. Halk oyunları ekibinin sergilediği performans dakikalarca alkış yağmuruna tutuldu. Gösterilerin devamında HEM Müdürlüğü halk oyunları topluluğu eğitmen Zeynep Alışık ve işaret dili kursu öğretmeni Fazıl Umut Uraz yönetiminde Sakatlar derneği ritim grubu sahne aldı.

TRAKYA’NIN İNCİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Sakatlar derneği üyelerinin sergiledikleri performans davetliler tarafından ayakta alkışlandı. Programın devamında Halk oyunları topluluğu eğitmen Abdullah Coşkun yönetiminde Adıyaman yöresi oyunları sergilendi. Halk oyunları topluluğu eğitmeni Burhan Öztürk yönetiminde İzmir yöresi oyunları sergilenirken, ekibin başarısı büyük beğeni topladı. Karşılaşmalarda Türkiye şampiyonluğu elde eden halk oyunları topluluğu eğitmeni Serhat Ayaz yönetiminde sahneye gelen halk oyunları ekibi davetlilere Trakya’nın incisi adlı oyunu sergilediler. Ekibin uyum içinde sergiledikleri büyük başarı davetliler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

TEMSİLİ GÖSTERİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Programın devamında HEM Müdürlüğü halk oyunları topluluğu eğitmen Mehmet Günay Gökçe yönetiminde Elazığ yöresi halk oyunları sahneledi. Mehmet Günay Gökçe, eşi İncihan Gökçe ve çocukları Hüseyin Efe Gökçe gösteri sonunda temsili bir gösteri sundular. Temsili gösteri Anfi tiyatroyu dolduranlar tarafından büyük beğeni toplayarak alkış yağmuruna sahne oldu. Halk oyunları topluluğu düzenlemede Burhan Öztürk, eğitmen Serhat Ayaz yönetiminde Balkan Halk dansları oyunları sahnelendi. Ekiplerin başarılı gösterileri davetlileri adeta mest ederken, deyim yerindeyse alkışlar hiç susmadı. Gösterilerin devamında ev hanımlarından oluşan Halk oyunları topluluğu eğitmen Zeynep Alışık yönetiminde karma halk oyunları grubu oyunlarını sahneledi.

EKİPLER DAKİKALARCA ALKIŞLANDI

Çerkezköy Halk Eğitimi Müdürlüğü Halk Oyunları topluluğu eğitmen İsmail Erdoğan yönetiminde sahneye gelen ekip karma halk oyunlarını sahneledi. Gecenin finali ise Halk Oyunları topluluğu eğitmeni Mehmet Günay Gökçe yönetiminde Artvin yöresi halk oyunları ile son buldu. Geceye katılan vatandaşlar program sonunda tüm halk oyunları ekiplerini dakikalarca alkışladılar. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.