Yüceer: İhaleye Bakanlık mı engel oldu

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ışın tedavisi ünitesi kurulması açılan ihalelerin iptalini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. İhalelerin iptali için Sağlık Bakanlığı’nın üniversite yönetimine baskı yaptığı yönündeki iddialara dikkat çeken Yüceer, kanser kaynaklı ölüm oranında Türkiye’de 9. sırada yer alan Tekirdağ’ın ihtisaslaşmış bir onkoloji hastanesine ihtiyaç duyduğunu belirtti

Yüceer: İhaleye Bakanlık mı engel oldu
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
25 Aralık 2019 Çarşamba 13:42


ARAŞTIRMANIN SONUÇLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR?
Sağlık Bakanı Koca’nın yanıtlaması talebiyle Meclis’te soru önergesi veren Candan Yüceer, Türkiye’de kanser kaynaklı ölüm oranlarının en çok görüldüğü 9 ilden 3’ünün sınai kirliliğin yoğun olduğu Ergene Havzası’nda bulunduğunu hatırlattı.
ceer, Sağlık Bakanlığı’nın 2011-2016 yıllarında konuya ilişkin bölgede yaptığı araştırmanın sonuçlarının ise hala açıklanmadığına dikkat çekti.
 
ONKOLOJİ HASTANESİNE İHTİYAÇ VAR
Ergene Havzası’nda bulunan Tekirdağ’da, kanser hastalarının tedavi görebileceği sağlık merkezlerinin kapasitesinin ve teknik imkanlarının sınırlı olduğunu belirten Yüceer, Namık Kemal Üniversitesi de dahil olmak üzere, ilimizdeki hastaneler ihtiyaca yanıt verememektedir. Yapımı süren Şehir Hastanesi’nin de bu alandaki boşluğu dolduramayacağı düşünülmektedir. Bu nedenle Tekirdağ’da yalnızca kanser hastalarının tedavi göreceği bir Onkoloji Hastanesi kurulması gerektiği yönündetalep vardır” dedi.
 
İKİ KEZ İPTAL EDİLDİ
ceer,  Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin kanser tedavisine ilişkin teknik altyapısını güçlendirmek için yaptığı 31.07.2019 tarihli ihalenin Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildiği, 02.12.2019 tarihli ihalenin ise hastane yönetimi tarafından iptal edildiği belirtilmektedir. Bu durum sebebiyle Tekirdağ’da pek çok hasta, ışın tedavisi başta olmak üzere gerekli tedaviyi gerekli zamanda göremediklerini ifade etmektedir.  Söz konusu ihalelerin, Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin ihalesi sürdüğü için siyasi baskıyla iptal edildiğine dair yaygın bir kanı oluşmuştur” ifadelerini kullandı.
 
Söz konusu ihalelerin neden iptal edildiği hakkında Bakan Koca’dan bilgi isteyen Yüceer, "İhalelerin iptali için ilgili kurumlara, Bakanlık tarafından herhangi bir telkinde bulunulmuş mudur?” diye sordu.
Yüceer,  Bakan’dan şu soruları yanıtlamasını istedi:
- Kanserin tanısında ve evresinin belirlenmesinde etkin olarak kullanılan PET-CT cihazının Namık Kemal Üniversitesi Hastanesi ya da ilimizdeki herhangi bir kamu hastanesi bünyesinde kurulması için bir planlanmakta mıdır?
- Tekirdağ’da, çevre ilçelere de hizmet verecek bir Onkoloji Hastanesi kurulması yönünde Bakanlığınızın bir çalışması var mıdır?
- Tekirdağ’da bulunan kamu ve üniversite hastanelerinin medikal onkoloji, radyasyon onkolojisi ve nükleer tıp bölümlerine yatırım yapılması yönünde herhangi bir planlama söz konusu mudur?

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.