Yüceer; Parlamenter rejimin devamından yanayız

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve 2. sıra Milletvekili Adayı Candan Yüceer, CHP Çerkezköy İlçe Örgütü ile beraber gazetemizi ziyaret etti

Yüceer; Parlamenter rejimin devamından yanayız
21 Nisan 2015 Salı 18:00

 CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer Pazartesi günü saat 15.00'da gazetemize bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin Genel Seçimlerden sonra iktidara geleceğine inandığını belirten Yüceer, örgütler ile birlikte koordineli ve sağlıklı çalışmalar sonucu Tekirdağ'da 6-0 yapacaklarını belirtti. Yüceer daha sonra sorularımıza cevap verdi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİDEN YANAYIZ

Başkanlık sisteminin oluşturulması halinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin nasıl bir çalışma içerisinde olacağı sorusunu cevaplayan Candan Yüceer; "Cumhuriyet Halk Partisi bunun olacağına inanmıyor. Cumhurbaşkanının 400 milletvekili istiyorum sözü Ak Parti Genel Başkanın ifade edebileceği bir sözdür. Yadırganacak bir durumdur. Ama varsayalım böyle bir şey olduğu. Parlamentoda, sivil toplum kuruluşlarında, örgütlerimizde mücadeleye devam edeceğiz. Biz parlamenter rejimin devamından, kuvvetler ayrılığından yanayız  ifadelerini kulladı.

MAĞDURİYET NEREDEYSE ORADA OLDUK

Partililer tarafından bu denli desteklenmesinin sebebinin ne olduğu sorusuna da cevap veren Yüceer; "İlk milletvekili adayı olduğum zaman gittiğim ziyaretlerde, şimdi geliyorsunuz vekil olduktan sonra gelmezsiniz cümlelerini çok duydum. İlk duyduğumda şaşırdım. Öyle bir soru işareti oldu, genelde böyle olmuş. Ama bizler dedik ki artık öyle olmayacak, biz hep geleceğiz. Örgütümüzün yanında olmaya çalıştık. Hemşerilerimizin de yanında olduk. Siyasi parti ayırmaksızın herkesin derdine derman olmaya çalıştık. Vatandaşlarımızın sesi olmaya çalıştık. Mağduriyet neredeyse orada olduk. Soma’da olduk, Van’da oluduk, vatandaşımız iyi kötü gününde hep yanında olduk, sanırım bu takdir gördü" dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ÇIKARINA OLAN HER ÇALIŞMANIN İÇİNDEYİZ

Seçim sonuçlarına göre olası bir HDP, MHP veya AKP ile koalisyona nasıl bakıyorsunuz sorusuna cevap veren Yüceer; "Şartların getirdiği sonuçlara göre değerlendirme yapılabilir. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarına olan her çalışmanın içerisinde olduk. CHP’nin duruşu bellidir. Kimseyi ötekileştirmedik ve ötekileştirmeyeceğiz. Ne olursa olsun bu değerlere inanmayan herkesin de karşısında olacağız." dedi.

CHP ÜZERİNDEN UCUZ SİYASET YAPIYORLAR

Dersim arşivlerini çıkaracağız sözleri ile ilgili neler düşünüyorsunuz sorusuna cevap veren Yüceer "Herkes her konu hakkında bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyor. Bunlar yanlış şeyler. Türkiye Cumhuriyeti’nin arşivleri var. Muhakkak mağduriyetler olabilir. Ama bunların ortaya çıkması lazım. Arşivler açıklansın dedik, açıklanmadı. Hakikat komisyonu kurulsun dedik, kurulmadı. Ama iktidar bunun üzerinden siyaset yapıyor. Bir an önce devlet arşivlerini açıklamalı, CHP üzerinden ucuz siyaset yapmamalıdır" ifadelerini kullandı.

RESMİ DİLİMİZ TEKTİR

Açılım ve Ana Dil'de eğitim ile ilgili yaklaşımınız nedir sorusuna cevap veren Yüceer "Partimizin bu konudaki tavrı nettir. Bizim resmi dilimiz tektir ve Türkçedir. Ama herkes dilini öğrenmekte hürdür" dedi.  

ÇÖPLÜK VE TREN SEFERLERİ İÇİN BİLGİLENDİRMEDE BULUNACAĞIZ

Çerkezköy'ün son zamanlarda önemli sorunlarından biri olan ve insan sağlığına zarar verecek duruma gelen çöplük ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmayacağı sorusuna da cevap veren Yüceer "Yerel yönetimlerimiz muhakkak bu konu ile çalışmaktadırlar" diye cevap verirken 2009 yılından bu yana çalışmayan tren seferleri ile ilgili de "Bu konu ile ilgili sorularıma bakım yapıyoruz, bitiriyoruz gibi cevaplar verildi. Çalışmalar ile ilgili son durumu niteleyecek şekilde bilgi alacağım. Yine Kapaklı - Saray yolunda da ciddi sıkıntılar var. Bu konu ile ilgilide sizleri bilgilendireceğim" ifadelerini kullandı.

SEÇİM BARAJI GÖNÜL İSTER Kİ %0 OLSUN

Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim bildirgesinde yer alan 'seçim barajını %5'e indireceğiz' sözü ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yüceer "Gönül ister ki %0 olsun. %5 Dünya ülkelerine yakın bir orandır. Yapılan araştırmalar sonucunda %5 rakamının en uygun ve uygulanabilir rakam olduğu belirlendi. Katılımcı demokrasi için herkesin orada temsil edilebilmesi lazım" dedi.

ZORUNLU OLAN HER ŞEYE KARŞIYIM

İmam Hatip Liselerine bakışınız nedir sorusuna cevap veren Yüceer "Bütün okulların İmam Hatip'e döndürülüp, zorunlu bir şekilde İmam Hatip'e gönderilmesine, devlet okullarından ayrılmasına karşıyız.  Bir devlet kendi çocuklarını ve okullarını ayırmaz. Zorunlu olan her şeye karşıyım. Ama tercih işin içinde olursa tercihlere hiçbir şey diyemeyiz" dedi.

ÇATIMIZ ORTAKTIR

Selina Doğan'ın sözde soykırım açıklamasına da açıklama yapan Yüceer "Kendisinin ifadelere tam o doğrultuda değil. Ara sıra anlatmak istediklerimizi anlatamıyoruz. Bizim değerlerimize inanan insanlar CHP çatısı altına gelir. Çatımız ortaktır. Bundan sonra böyle bir şey olacağını sanmıyorum" ifadelerini kullandı.

HER ZAMAN SEÇİM ÇALIŞMASI YAPMIYORUM

Kendisinin sadece seçim zamanında ziyaretlerde bulunduğu konusunda gelen şikayetlere de cevap veren Yüceer "Seçim çalışması ile günlük hayatım karıştırılıyor. Ben burada yaşıyorum. Her zaman seçim çalışması yapmıyorum. Ama toplum tarafından böyle anlaşılıyor" dedi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.