Zabıta geri adım atmadı

Kurban pazarında satıcılık yapacak vatandaşlara Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda çekilen kurayla alan dağıtımları yapıldı. Kura çekimi, pek çok tartışmaya sahne oldu

Zabıta geri adım atmadı
14 Eylül 2015 Pazartesi 08:49

KURA ÇEKİMİ GERGİN GEÇTİ

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen kura çekimi, Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekiplerinin kontrolünde gerçekleşti. Bazı satıcıların geçtiğimiz senelerdeki yerlerini isteyip, kura sonucunda çıkan sonuçları kabul etmeyerek yine eski yerlerinde satış yapacaklarını söylemesi, gerçekleştirilen toplantıda gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

BAŞKAN ÇERKEZKÖYLÜLERİ KORUMALI

Kura çekimi için Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda toplanan satıcılara öncelikle hangi alandan kaç bölüm verildiği Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekiplerince okundu. Büyük ve küçükbaş satıcıları, talepleri doğrultusunda kendilerine ayrılan alanları öğrendikten sonra sıra kura çekimine geldi. Çerkezköy’de işletmesi bulunan ve uzun yıllardır Çerkezköy’de hayvancılık yaptıklarını belirten bazı vatandaşlar, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın kendilerine ayrıcalık tanımasının gerektiğini belirttiler. Pazarda ilk on sıranın kendilerine ayrılması gerektiğini belirten satıcılar, geri kalan yerler için Çerkezköy dışından gelen satıcıların kendileri arasında kura çekimi yapmasını istediler.

İNSANLAR BİRBİRİNİ BIÇAKLAYACAK

“Siz bu kuraları çekerseniz satıcılar pazarda kavga edecek, birbirlerini bıçaklayacaklar. Sonra sen uğraşacaksın”, “Ben kaç yıldır aynı yerdeyim. Yerimi vermem. Sen çek kuranı. Biz dışarıda hallederiz.” gibi ifadeler sarf eden Çerkezköy’de işletmesi bulunan satıcılar, toplantıya yarım saat ara verilmesine neden oldular.

ZABITA EKİPLERİ KURAYA DEVAM ETTİ

Toplantıda ortamın gerilmesiyle toplantıya yarım saat ara veren ve bu arada kendi yönetimleriyle toplanan Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri, Çerkezköy’de işletmesi bulunan satıcıların gergin tavırlarına aldırış etmeden kura çekimine devam etme kararı aldılar.

ANLAŞAN TARAFLARYERLERİNİ TAKAS EDEBİLECEK

Toplantıya kaldığı yerden devam edilirken Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleri kura çekilişinin gerçekleştirileceğini, çekiliş sonuçlarına göre taraflar birbiriyle anlaşabilirse kendi aralarında alanları takas edebileceklerini belirtti. Çerkezköy’de işletmesi olan satıcılar kararı yine beğenmemelerine rağmen kura çekimi yapıldı.

SATICILARA YERLERİ GÖSTERİLDİ

Satıcılar, kura çekiminde kendilerine düşen yerleri öğrendikten sonra Çerkezköy Belediyesi Zabıta ekipleriyle birlikte kurban pazarına giderek, Zabıta ekiplerinin yardımlarıyla satış yapacakları alanları gördüler.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.