2750 vatandaşın kemik yoğunluğu ölçüldü

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından kemik erimesi riskini tayin etmek amacı ile 21-31 Mart tarihleri arasında yapılan kemik yoğunluğu ölçümlerinde 2750 vatandaşın kemik yoğunluğu ölçüldü.

2750 vatandaşın kemik yoğunluğu ölçüldü
12 Nisan 2006 Çarşamba 19:41

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Kemik Yoğunluğu Ölçüm Testi'nde ücretsiz olarak toplam 2750 vatandaşın taramadan geçirildiğini belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Yapılan tarama sonucunda toplam 340 kişide kemik erimesi tespit edilerek, bu vatandaşlar sağlık kuruluşlarına yönlendirildi" dedi.

Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından Çerkezköy'de yaptırılan kemik Yoğunluğu ölçümlerinde toplam 2750 vatandaş ücretsiz olarak taramasından geçirildi. 21-31 Mart tarihleri arasında yapılan Kemik Yoğunluğu ölçümlerinde 2750 vatandaşın Kemik Yoğunluğu ölçülürken, bu vatandaşlardan 340 kişide kemik erimesi tespit edildi.

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Kemik Yoğunluğu Ölçüm Testi'nde ücretsiz olarak toplam 2750 vatandaşın taramadan geçirildiğini belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Yapılan tarama sonucunda toplam 340 kişide kemik erimesi tespit edildi. Diğer vatandaşlarda ise herhangi bir sorun ile karşılaşılmadı. Özellikle 40 yaş üzeri kadınlarda ve yaşlılarda kemik erimesinin olduğunu yapılan ölçümler sonucunda gördük. Kemik erimesini tespit ettiğimiz vatandaşları ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirerek, tedavilerinin başlamalarını sağladık" dedi.

Kemik erimesi tespit ettikleri vatandaşları Devlet Hastanesi'ne yönlendirdiklerini belirten Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Ali Çolak, "Yapılan ölçümler sonrasında kemik erimesini tespit ettiğimiz vatandaşları Devlet Hastanemizin Fizik Tedavi, Ortepedi ve Kadın-Doğum Servisleri'ne yönlendirdik" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.