50 dakikada yeniden canlandı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne göğüs ağrısı ve soğuk ter şikayetleriyle gelen ve kısa bir süre içerisinde kalbi duran hasta, Kardiyoloji ekibinin 50 dakikalık yeniden canlandırma işleminden sonra hayata döndü

50 dakikada yeniden canlandı
04 Şubat 2016 Perşembe 17:50

GÖĞÜS AĞRISI VE SOĞUK TER ŞİKAYETİYLE GELDİ

Çerkezköy İnfaz Kurumu Görevlisi Cemil Tutal (55), hissettiği göğüs ağrısı ve soğuk terleme şikayetiyle Çerkezköy özel İrmet Hospital Hastanesi’ne geldi. Kırmızı alan odasına alınan hasta monitörize edilen hastanın dakikalar içinde kalbi durdu. Çerkezköy özel İrmet Hospital Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cihan Dündar ve ekibi tarafından 50 dakikalık yeniden canlandırma işlemi yapılan hasta hayata döndü.

“50 DAKİKADAN SONRA NABIZ VE TANSİYON ELDE ETTİK”

Çerkezköy Özel İrmet hospital Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Cihan Dündar, hastaya yapılan müdahaleler hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Hastamız göğüs ağrısı ve soğuk ter şikayetleriyle gece 01.30’da hastanemize geldi ve kendisini kırmızı alan odasına aldık. Hastamız monitörize edildi ve dakikalar içerisinde kalbi durdu. Standart süresi 45 dakika olan yeniden canlandırma işlemini hastamıza uyguladık ve bu süre içerisinde hastada herhangi bir değişiklik gözlenmedi. İşlemimize devam ettik ve 50 dakikadan sonra nabız ve tansiyon elde ettik.” diye konuştu.

DAMAR AÇMA İŞLEMİ UYGULANDI

Kalbinin yeniden çalışmasıyla beraber hastaya anjiyo işlemi uyguladıklarını belirten Dr. Dündar, “İşlem sırasında hastanın bir damarının tamamen tıkalı olduğunu saptadık. Hastaya damar açma işlemi uyguladık. Bu işlem sırasında hastanın kalbi yeniden durdu. Kısa bir süre daha yeniden canlandırma işlemi uyguladık ve kalp çalışmaya başladı. Kalbin ritmi çok yavaş olduğu için pil taktık ve stentle damarı açtık.” açıklamalarında bulundu.

“DURUMU DAHA İYİ VE BİLİNCİ AÇIK”

Hastanın daha sonra solunum cihazına bağlı olarak yoğun bakıma sevk edildiğini dile getiren Dr. Dündar, “Hastamız şu an genel yoğun bakımda. Durumu daha iyi ve bilinci açık. Ancak hastamızın diğer damarlarında da sorunlar var ve bu yüzden by-pass kararı verdik. Hastamız toparlanınca, kendisinin de izniyle Kalp ve Damar Cerrahisi ekibimiz tarafından by-pass ameliyatı gerçekleştirilecek.” ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.