Aile hekimleri de randevu verecek

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Sağlık Bakanlığı'nın yeni uygulaması kapsamında Çerkezköy'de görev yapan 47 aile hekiminin de artık Merkezi Hastane Randevu Sistemi kapsamında görev yapabileceğini söyledi. Palak, "Aile hekimlerinde randevulu sistemin 1 Temmuz'dan itibaren uygulanmaya başlayacak" dedi

Aile hekimleri de randevu verecek
01 Temmuz 2013 Pazartesi 08:46

Sağlık Bakanlığı, 'Aile Hekimliği'ni de randevulu sistem kapsamına aldı. Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, randevulu sistemin 1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren uygulamaya başlayacağını belirtti.
1 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
Yeni uygulamayla ilgili bilgi veren İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, "Ülkemiz genelindeki vatandaşlarımızın istedikleri hastaneden ve istedikleri hekimden randevu almalarını sağlayan Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) uygulaması 1 Temmuz 2013 tarihi itibari ile aile hekimliği birimlerini de kapsayacak. Sağlık Bakanlığımızın uygulaması kapsamında vatandaşlarımız Alo 182, www.hastanerandevu.gov.tr web adresi ve mobil cihazlarla aile hekimlerinden randevu alabileceklerdir" dedi.
47 AİLE HEKİMİMİZ VAR
Çerkezköy'de 47 aile hekimi bulunduğunu hatırlatan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Palak, randevulu sistemle ilgili teknik alt yapının tamamlandığını söyledi. Palak şunları kaydetti:
"Bakanlığımız Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nce MHRS üzerinden aile hekimlerine randevu oluşturulabilmesi için gerekli alt yapı tamamlanmış, MHRS'nin Aile Hekimliği Bilgi Sistemi'ne (AHBS) entegrasyonu konusunda 30-31.05.2013 tarihlerinde AHBS yazılım firmalarına çalıştay düzenlenmiş gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın kayıtlı oldukları aile hekimlerinden randevu alabilmeleri için ülkemiz genelindeki tüm aile hekimlerimizin kendi sistemleri üzerinden MHRS'ye 30 günlük hekim çalışma cetvellerini tanımlamaları gerekmektedir. Randevu oluşturma yolları ile ilgili herhangi bir sorunda AHBS firmalarından veya [email protected] adresinden teknik yardım alınabilecek."
BİZDE FAZLA YIĞILMA OLMUYOR
Aile hekimliğinde randevulu sistemin amacının yığılmaların önüne geçmek olduğunu dile getiren İlçe Müdürü Palak, "Çerkezköy'de görev yapan aile hekimlerimizde pek yığılma olmuyor. En fazla bekleyen hasta 15-20 dakika içerisinde muayene olabiliyor. Ancak sabahları daha çok hasta geliyor. Öğleden sonraları daha az geliyorlar. Bu sistem sayesinde hastaların sabah yığılmasının önüne geçilecektir."dedi.
Dr. Palak, son olarak randevulu sistemin başlamasıyla birlikte aile hekimlerinin eski sistemde muayene etmeye devam edeceklerini belirterek, "Randevu almadan gelenlere de bakacaklar ancak beklemek zorunda kalabilirler. Beklemek istemeyen hastalarımız randevu alarak gelsin. Yoksa, randevu almadan gelenlere bakılmama gibi bir durum söz konusu değil" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.