Akciğerindeki enfeksiyondan İrmet’te kurtuldu

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne ileri derecede solunum sıkıntısı ve yaygın göğüs ağrıları şikayetleriyle gelen hastanın akciğerinde, kalp kasını da etkileyerek kasılma gücünü azaltan ciddi bir enfeksiyon tespit edildi. Solunum cihazı desteğine bağlanan ve yoğun bakıma alınan hasta daha sonra Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Bahar Özçelik Handemir’in gözetiminde devam eden tedavisinin ardından sağlığına kavuşmuş bir şekilde hastaneden taburcu edildi.

Akciğerindeki enfeksiyondan İrmet’te kurtuldu
27 Kasım 2017 Pazartesi 15:12

AKCİĞER DOKUSUNU TUTAN CİDDİ BİR ENFEKSİYON TESPİT EDİLDİ
Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “02 Kasım 2017 tarihinde hastanemiz acil servisinden Yoğun Bakım Ünitesi’ne kabul ettiğimiz 40 yaşındaki kadın hasta Meltem Aytek’te ileri derecede solunum sıkıntısı ve yaygın göğüs ağrıları mevcuttu. Yoğun Bakım Ünitesi hekimleri Uzm. Dr. Dilek Köse ve Uzm. Dr. Yasin Esen yapılan tetkik ve incelemeleri sonucu tüm akciğer dokusunu tutan, kalp kasını da etkileyerek kasılma gücünü azaltan ciddi bir enfeksiyon olduğu tespit etti. Kendi başına yeterli nefes alamayan hasta sakinleştirici yapılarak solunum cihazı desteğine alındı.
KALP TUTUNMASI VE ENFEKSİYONA BAĞLI TANSİYON DÜŞÜKLÜĞÜ GÖRÜLDÜ
İlerleyen günlerde tansiyon düşüklüğü (kalp tutunmasına ve enfeksiyona bağlı) de meydana geldi. Hastada böbrek yetmezliğinin de geliştiği gözlendi. Hastanın Yoğun Bakım desteği ve medikal tedavisine devam edildi. Yapılan tedaviye olumlu yanıt veren hasta 13 Kasım 2017 tarihinde solunum cihazından ayrılarak kendi başına nefes alabilir duruma geldi. İki gün daha Yoğun Bakımda stabil bir şekilde izlenen ve tedavisi devam eden hasta, kalp ve böbrek fonksiyonlarının da düzelmesiyle tedavisinin devamı için Göğüs Hastalıkları servisine devredildi.
SAĞLIĞINA KAVUŞTU
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Bahar Özçelik Handemir’in gözetiminde tedavisine devam edilen hasta sağlığına kavuşarak taburcu edildi.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.