Alkışlar Prof. Dr. İlhan Mavioğlu’na

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, 18 Ağustos'ta New York'ta yapılan Enternasyonel Koroner Kongresinde (ICC 2017) sunduğu ‘sol torakotomi ile tam revaskülarizasyon yapılabilir (F-MIDCAB)’ adlı çalışmaları hakkında bilgi verdi

Alkışlar Prof. Dr. İlhan Mavioğlu’na
25 Eylül 2017 Pazartesi 11:59

İKİ OPERASYONDAN BAHSEDİLDİ
“Bu çalışmada hastanemizde ameliyatını yaptığımız iki hasta sunulmuştur. Bu iki hastanın ilkinde koroner arter hastalığı bulunan 4 damarına ikincisinin ise 5 damarına sol meme altından yapılan küçük kesi ile atan kalpte koroner baypas ameliyatı yapılarak ilkinde 4 damar ikincisinde 5 damar bypass yapılmıştır.
BAŞTA AMELİYAT OLMAYI KABUL ETMEDİ
İlk hastamız 49 yaşındaki bayan hastadır. Yeni başlayan anjina yakınması ile hastanemize başvurmuş ve yapılan tetkikleri sonucunda koroner damarlarında ciddi daralma saptanmıştır. Ciddi sigara içen hastamız değil bypass ameliyatı sadece hasta olmaktan dahi korkmaktadır. Önce ameliyatı kabul etmeyerek taburcu olan hastamız daha sonra ilaçları için Kardiyoloji doktorumuza geldiğinde sırasını beklerken baston ile yürüyen yaşlı bir teyze ile karşılaşır. Teyzemizin yaklaşık 3 ay önce bu yöntemle ameliyat olduğunu öğrenip gayet iyi ve mutlu olduğunu görünce ertesi günü ameliyat olmak üzere bana geldi.
ATAN KALPTE BYPASS
Meme altından yapılan küçük kesi ile ameliyatını gerçekleştirdik. Hastalıklı bulunan 4 damarına atan kalpte bypass yaparak hastamızı tekrardan normal yaşantısına döndürdük. Kontrole geldiğinde yüzü gülüyordu.
44 YAŞINDA, 121 KİLO
İkinci hastamız 44 yaşında, yine sıkı sigara içicisi olan oldukça iri ve 121 kiloyla obez sınırında olan erkek hastamızdır. Sıkışma ve yorulma yakınması başlayınca sigarayı bırakması gerektiğini düşünerek başka bir merkezde doktora başvurmuş. Yapılan tetkikleri ve anjiyosu sonucunda 3 damar ve yan dal koroner arter hastalığı saptanarak ameliyat önerilmiş. Korku ve endişe içinde olduğu için çeşitli doktor ve hastanelere başvurmuş. Sonunda bana gelerek F-MIDCAB yöntemiyle ameliyat olmak istediğini söyledi.
8-9 SANTİMETRELİK KESİ İLE YAPILDI
Hazırlıklarını tamamladıktan sonra sol meme altından yaptığımız 8-9 santimetrelik kesiyle hastalıklı bulunan tüm damarlarına toplam 5 adet, memeye giden atar damar olan LİMA, sol koldan çıkardığımız atar damar olan radial arter ve son olarak da sağ bacaktan hazırladığımız safen ven damarlarını kullanarak atan kalpte bypass yaptık. Kısa sürede sağlığına kavuşan hastamız daha bir ayı dolmadan yeniden çalışma hayatına büyük bir mutluluk ve sağlıkla başladı.
TEŞEKKÜRLER
Amerika'da yapılan toplantıda bu çalışma ile büyük alkış aldık. Teşekkürler.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.