Diş operasyonları sonrasında dikkat edilecekler

Günümüzde çeşitli teknikler uygulanarak diş kaybı en az dereceye indirilmeye çalışılıyor. Diş hekimleri ağız ve diş sağlığı açısından öncelikle dişi tedavi etmeyi amaçlasalar da çeşitli sağlık sorunları yüzünden diş kaybı yaşanıyor. Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Diş Hekimi Dt. Esra Olgaç son çare olarak uygulanan diş çekimİ ve implant işleminden sonra dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler aktardı

Diş operasyonları sonrasında dikkat edilecekler
23 Ağustos 2017 Çarşamba 12:00


ÖNEMLİ NOKTALAR
 
•Operasyon sonrası uygulanan tamponu en az 30 dakika sıkıca ısırınız. 30 dakika sonra tamponunuzu çıkartıp atabilirsiniz. Normal şartlar altında yerine bez, pamuk veya tampon koymanıza gerek yoktur. Sızıntı şeklinde kanama bir süre devam edebilir.
 
•Operasyon günü ağzınızı çalkalamanız, sık sık tükürmeniz veya gargara yapmanız kanamaya yol açacağı için önerilmez. Operasyon günü ve ertesi gün sızma şeklinde hafif bir kanama olması normaldir. Tükürüğünüzü lütfen yutunuz.
 
•Tamponunuzu çıkarttığınızda, kliniğimizde verilmedi ise, anestezinin etkisi geçmeden önce size reçete edilen antibiyotik ve ağrı kesicinizi lütfen alınız. Operasyonun yapıldığı günün saatine bağlı olarak ilk gün tam olarak 12 saatte bir ilacınızı alamayabilirsiniz. Ertesi gün itibarı ile 12 saatte bir tok karnına sabah ve akşam olmak üzere antibiyotiğinizi kutu bitene kadar, ağrı kesicinizi ilk üç gün hiç ağrınız olmasa bile kullanmanız gerekmektedir. Gargaranızı eğer reçete edildi ise operasyondan bir gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
•Ağrı kesici olarak aspirin veya türevlerini lütfen kullanmayınız.
 
•Tamponu çıkarttığınız an itibarı ile sıvı, anestezinin etkisi geçtiği an itibarı ile gıda tüketebilirsiniz. Sıcak hava ve gıdalar kanamayı arttıracağı için, asitli gıdalar yara iyileşmesini geciktireceği için tüketmemeniz önerilir. Dişlerinizi ilk günden itibaren hafifçe fırçalayabilirsiniz.
 
•Size verilen veya önerilen buzunuzu bir koruyucuya sararak 10 veya 15’er dakika aralıklarla operasyon bölgesine uygulayınız. Bu işleme operasyon günü yatana kadar devam ediniz. Oluşabilecek olan ağrıyı ve şişliği minimize etmenizi sağlayacaktır.
 
•Operasyon günü yüksek yastıkta yatmanızı öneririz. Sabah uyandığınızda yastığınızda bir miktar kan olması normaldir.
 
•Operasyon sonrası en az 2 (iki) gün sigara içmemeniz gerekmektedir.
 
•Operasyon bölgesinde şişlik olması normaldir. Bu şişlik 3 günün sonunda maksimum boyutuna ulaşır ve sonra azalmaya başlar. Bazı durumlarda ilgili bölgenin renk değiştirmesi, mor ve daha sonra sarı-yeşil renk alması görülebilir.
 
•Operasyon yapılan tarafta ilgili dişin veya implantın sinirle ilişkisine bağlı olarak geçici bir süre daha az hissetme, uyuşukluk hissi olabilir. Bu çok büyük bir olasılıkla geçici bir durumdur fakat bu süreç 6 aya kadar uzayabilir.
 
•Dikişlerini için aksi bildirilmediği sürece lütfen bir hafta sonra kontrole geliniz.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.