Diş tedavisi korkusu tarih oluyor

Özel İrmet Hospital hastanesi Diş Hekimi Esra Olgaç, ameliyathanede yapılan operasyonla hastaları 2-3 saat gibi kısa süre uyutarak yapılması gereken tüm tedavileri yapabildiklerini ifade etti

Diş tedavisi korkusu tarih oluyor
21 Ocak 2016 Perşembe 17:10

UYUTARAK TEDAVİLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Özel İrmet Hospital hastanesi Diş Hekimi Esra Olgaç, Ağız diş sağlığı olarak genel anestezi altında diş tedavisi hizmeti sunduklarını ifade ederek, “Ameliyathanede uyutarak 2-3 saat gibi kısa sürede yapılması gereken tüm tedavileri yapıyoruz. Zihinsel engellilerde, Çocuklarda (normal şartlarda tedavi yapılmasına izin vermeyen), Aşırı öğürme refleksi olanlarda ve Diş hekimi korkusu olan kişileri ameliyathanede uyutarak tedavilerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

DİŞ HEKİMİ KORKUSUNA ENGEL OLUYORUZ

Özellikle çocukların, ileri yaşlarda diş hekimi korkusu olan erişkinler olmalarına engel olduklarını ifade eden Olgaç, “Ayrıca bitip tükenmek bilmeyen diş randevularında çocukların ağzını açmaması, iğne yapabilmek için yalvar yakar acı duyması, aylar süren tedavi sürecini 2-3 saat gibi kısa bir zamana sığdırmak aileler için de büyük bir konfor, bazen ameliyat öncesi muayene etmek için bile çocuğa ağzını açtıramadığımız durumlarla karşılaşabiliyoruz” dedi.

KONTROL ALTINDA TUTULABİLİYORLAR

Esra Olgaç konuşmasının devamında ise, “Genel anestezi öncesi hastalarımız anestezistlerimiz tarafından muayene edilerek, genel anestezi için riskli bir durum olup olmadığı kontrol ediliyor. Ameliyathanede uyutularak tedavileri bittikten sonrada uyandırma odasından servise çıkarılarak uzman doktorlar kontrolünde tutulmaktadırlar. Ameliyat süresine bağlı olarak 2-3saat yada ameliyat da kalma süresi uzamışsa bir gece hastanemizde kontrol altında tutulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

EN İYİSİNİ YAPABİLMEK İÇİN ÇABALIYORUZ

Özel İrmet Hospital hastanesi Diş Hekimi Esra Olgaç konuşmasının sonunda ise, “Benim anne babalara önerim,eğer çocuğunuz herhangi bir sağlık sorunu için genel anestezi alacaksa (örneğin,sünnet,kulak burun boğaz…vs) dişlerini kontrol ettirmeleri ve gerekiyorsa hazır uyutulmuşken diş tedavilerini yaptırmaları. İrmet ağız diş sağlığı olarak böyle olanakları geniş bir hastanede  olmak biz hekimlere keyifli ve mesleki anlamda yeri doldurulamaz bir doyum vermekte ve elimizden gelenin en iyisini yapmak için çabalamaktayız” dedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.