Dyt. Akca engellilerde beslenmeyi anlattı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Burcu Akca, Müjgan – Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nde ‘Engelli Bireylerde Beslenme ve Diyet’ konulu bir seminere vererek öğrenci velilerini bilgilendirdi

Dyt. Akca engellilerde beslenmeyi anlattı
19 Şubat 2016 Cuma 19:12

“YAPILAN DİYET ENGELLİ BİREYE AİT OLMALIDIR”

Müjgan – Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan Dyt. Burcu Akca, engelli bireylerin beslenmesindeki temel ilkelerde bahsederek, “Enfeksiyonlara karşı direncin artırılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile büyüme ve gelişmenin sağlanması gerekir. Yapılan diyet engelli bireye ait olmalıdır.” açıklamalarında bulundu.

“VİTAMİN VE MİNERAL DESTEĞİ SAĞLANMALI”

“Her engelli birey, mutlak suretle tüm vitaminleri almalıdır.” diyen Akca, “Engelli bireylere yeterli enerji içeren, vücutta yapılmayan maddeler (elzem yağ asitleri ve bazı vitaminler) eklenerek, kayıpları karşılamaya yetecek miktarda su ve organik maddeler içeren ve vücut proteinlerinin korunmasını sağlayacak miktarda aminoasit sağlayan dengeli bir diyet verilmelidir. Besin alımının zorluğu nedeniyle gastrostomi tüpleri veya nazogastrik tüpler uygulanmalıdır. Yaşa uygun iyi kalite protein içeren besinler ile vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır.” bilgilendirmelerini yaptı.

KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADI

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Burcu Akca, yapmış olduğu bilgilendirmelerin ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.