Eklem ağrıları hakkında bilgilendiler

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Gözlügöl Çerkezköy Kent Konseyi’nin gerçekleştirdiği Sağlık Bilgilendirme Toplantısına katıldı. Sağlık bilgilendirme toplantısında programa katılan dinleyicilere ‘Eklem ağrıları ve sık karşılaşılan kireçlenme” konusunu anlattı. Katılımcıların sorularını tek tek yanıtladı.

Eklem ağrıları hakkında bilgilendiler
10 Kasım 2017 Cuma 09:32

ROMATİZMA – KİREÇLENME FARKI
Op. Dr. Mehmet Gözlügöl, eklem ağrılarının neden olduğunu, bu hastalıkların tedavi seçeneklerinin neler olduğunu söyledi. Dr. Gözlügöl katılımcılara sağlıkları ile ilgili dikkat etmesi gereken tüm püf noktaları da paylaştı. Halk arasında en çok karıştırılan konu olan ‘romatizma ve kireçlenme’ ile ilgili bilgiler de veren Dr. Gözlügöl, romatizmanın ne olduğunu, nedeninin bilinemediğini; kireçlemenin ne olduğunu, nedenlerini ve tedavi süreçlerini anlattı. Kireçlenme için bir süre sonra tedavilerin yetmediği durumda protez takılabilmesi durumunu da anlattı. Böylece hastaların daha rahat ettiğini, 15-20 kadar ağrılarının yok denecek kadar azaldığını dile getirdi.
PROTEZ NE ZAMAN TAKILMALI?
Gözlügöl son olarak ‘Protez ne zaman takılmalı?’ sorusuna cevap verdi: “Ağrılarınız sizi gece uykunuzdan uyandırıyorsa ya da günlük hayatta yapmanız gereken işlerinizi tek başınıza yapamıyorsanız protez zamanı gelmiş demektir”.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.