Engellilerde beslenme ve diyet

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Burcu Akca, 'Engelli bireylerde beslenme ve diyet' konulu bir seminer düzenleyerek katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu

Engellilerde beslenme ve diyet
08 Şubat 2016 Pazartesi 15:32

KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİ

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Hastanenin Başhekimi Jin. Op. Dr. Amet Türker, Müdür Yardımcısı Leyla Alkan, Başhemşire Gülcan Özdemir, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve çok sayıda davetli katıldı.

"HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ"

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Müdür Yardımcısı Leyla Alkan, "Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi olarak engelli bireylerimizin yanındayız ve olmaya da devame deceğiz. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bu seminerimizin ardından da sizlerin talep ettiği her konuda bilgilendirme seminerleri yapmaya hazırız. Katılım gösterdiğiniz için çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

SLAYT SUNUMU GERÇEKLEŞTİRDİ

Açılış konuşmasının ardından 'Engelli bireylerde beslenme ve diyet' konulu seminerina başlayan Dyt. Burcu Akca engelli bireylerin beslenmesindeki temel ilkelerde bahsederek, "Enfeksiyonlara karşı direncin artırılması, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ile büyüme ve gelişmenin sağlanması gerekir. Yapılan diyet engelli bireye ait olmalıdır." açıklamalarında bulndu.

"VİTAMİN VE MİNERAL DESTEĞİ SAĞLANMALI"

"Her engelli birey, mutlak suretle tüm vitaminleri almalıdır." diyen Akca, "Engelli bireylere yeterli enerji içeren, vücutta yapılmayan maddeler (elzem yağ asitleri ve bazı vitaminler) eklenerek, kayıpları karşılamaya yetecek miktarda su ve organik maddeler içeren ve vücut proteinlerinin korunmasını sağlayacak miktarda aminoasit sağlayan dengeli bir diyet verilmelidir. Besin alımının zorluğu nedeniyle gastrostomi tüpleri veya nazogastrik tüpler uygulanmalıdır. Yaşa uygun iyi kalite protein içeren besinler ile vitamin ve mineral desteği sağlanmalıdır." bilgilendirmelerini yaptı.

KATILIMCILARIN SORULARINI YANITLADI

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Burcu Akca, yapmış olduğu bilgilendirmelerin ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.