Estetik burun ameliyatı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, Estetik Burun Ameliyatı (Rinopilasti) hakkında bilgilendirmelerde bulundu

Estetik burun ameliyatı
25 Ocak 2016 Pazartesi 15:22

EN ÇOK GERÇEKLEŞEN ESTETİK OPERASYONLARDAN BİRİ

Estetik burun ameliyatlarının hem erkek hem de bayan hastalarda yapıldığı düşünüldüğünde dünyada en çok gerçekleştirilen estetik operasyonlardan biri olduğuna dikkat çeken Dr. Körmutlu, "Rinoplasti farklı teknik ve buna bağlı farklı sonuçları gözlemlenebilen bir estetik müdahaledir. Plastik cerrah hastanın yüz anatomisine en uygun teknik ve yaklaşımla operasyonu planlar. Bunu ister çizimlerle ister hastanın fotoğrafları üzerinden isterse operasyon esnasında yapar ve gerçekleştirir." açıklamalarında bulundu.

YENİ MATERYALLER VE ATRAVMATİK TEKNİKLER KULLANILIYOR

Rinopilastinin en çok korkulan kısmının tampon çekilmesi ve operasyon sonrası göz çevresindeki morluklar olduğunu belirten Dr. Körmutlu, " Bu sıkıntıların ilk birkaç gün içerisinde yaşanması, kullanılan yeni materyal ve atravmatik tekniklerin gelişmesiyle daha az korkulu hale gelmiştir." diye konuştu.

AMAÇ DOĞAL VE İŞLEVSEL BİR BURUN ELDE ETMEK

Hangi teknikle yapılırsa yapılsın estetik burun ameliyatlarındaki amacın; doğal, yüzün anotomisine uygun ve nefes alma fonksiyonunu sağlayan bir burun elde etmek olduğunu ifade eden Dr. Körmutlu, "Abartılı taleplerle burun ucu aşırı kalkmış yüze göre aşırı küçültülmüş bir burun başarıdan çok başarısızlığı gösterir. Cerrahın şekil verdiğinin kıkırdak kemik ve yumuşak doku olduğu düşünüldüğünde çizimlerle ve başka insanlara ait fotoğraflara benzer burun yapmanın imkansız olduğu bilinmelidir. Plastik cerrah hastası için en iyi ve estetik burnu kişiye özel planlamasını yaparak elde eder." dedi.

"ÖDEM - ŞİŞLİKLER DOĞAL KARŞILANMALI"

Operasyon sonrası burun ve çevresindeki ödem - şişliklerin doğal karşılanması gerektiğini söyleyen Dr. Körmutlu, " Bu ödem ilk 3 ay tamamen gerilemekte, 6 ay sonrası burun kalıcı şeklini almaktadır. Bu sürelerden önce hastaların burun şekli konusundaki şikayetlerinin geçici olduğu bilinmesi gereken diğer önemli bir noktadır." ifadelerini kullandı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.