Gebelik sonrası karın şekillendirme

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, gebelik sonrası karın şekillendirme operasyonları hakkında bilgi vererek, “Hamileliğin ilk 6 ayında bu operasyonlar önerilmiyor. 6 aylık süreçte karın bölgesinin normal haline gelmesini bekleyip müdahalenin daha sonra yapılmasını tavsiye ediyoruz.” diye konuştu

Gebelik sonrası karın şekillendirme
04 Şubat 2016 Perşembe 16:12

İLK 6 AY ÖNERİLMİYOR

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Gebelik sonrası karın bölgesinde oluşan şekil bozuklukları ve karın yağlarıyla ilgili şikayeti bulunan hastalar hastanemize müracaat ettiklerinde kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Doğumu izleyen ilk 6 aylık dönemde gebelik sonrası karın şekillendirme operasyonlarını önermiyoruz. Çünkü karın bölgesi kendini hemen toparlamıyor. İlk 6 aylık süreçte karnın normal anatomisine dönmesini bekleyip daha sonra müdahalede bulunulmasını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KARIN GERME VE LİPOSAKŞIN

Gebelik sonrası karında oluşan şekil bozukluklarının çözümleri hakkında bilgilendirmede bulunan Dr. Körmutlu, “Bu şikayetle hastanemize gelen hastalara ağırlıklı olarak karın germe ve liposakşın ( yağları alma) işlemlerini uyguluyoruz.” açıklamalarını yaptı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.