Hayata İrmet’le tutundu

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi’ne bıçaklanma sonrası getirilen hasta gördüğü yoğun tedavinin ardından hayata tutundu ve yaklaşık 20 gün sonra sağlıklı bir şekilde hastaneden taburcu edildi

Hayata İrmet’le tutundu
25 Ağustos 2017 Cuma 13:56

GELDİĞİNDE BİLİNCİ KAPALIYDI
Konuyla ilgili Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “29.07.2017 tarihinde bıçaklanma sonrası hastanemiz acil servisine gelen hasta Nesip Uğrar, geldiğinde bilinci kapalı tansiyonları ölçülemeyecek kadar düşük ve hiçbir yaşamsal yanıtı olmayan koma durumu dediğimiz tabloda idi.
AMELİYAT SONRASI YOĞUN BAKIMA ALINDI
Hastanın tetkikleri yapıldıktan hemen sonra kalpte, akciğerde ve bacaklarında hasar olduğu tespit edilmesi üzere acil olarak ameliyata alındı. Kalp Damar Cerrahı, Genel Cerrah ve diğer birçok hekimin birlikte ameliyatını gerçekleştirdiği hastanın yaralanan kalp kası ve damarları onarıldı, yaralı akciğerin bir kısmı çıkartıldı. Barsak yaralanması da olan hastanın barsak tamiri yapıldı. Ameliyat sonrası Yoğun Bakım Ünitesine alınan hastada aşırı kan kaybı ve şoka bağlı kısa süreli kalp durması yaşandı. Müdahale ile geri dönen hastaya ilk gün 14 Ünite Eritrosit Süspansiyonu (ES), 10 Ünite Taze Donmuş Plazma (TDP) verildi.
TABURCU EDİLDİ
55 yaşındaki hasta Nesip Uğrar yaklaşık 10 gün yaşam destek ünitesine bağlı olarak Yoğun Bakım Ünitesinde izlenen ve tedavi edilen hasta, mucizevi bir iyileşme süreci göstererek tamamen bilinci açık, kendinde solunum ve kalp açısından stabil olarak 09.08.2017 tarihinde ağızdan beslenir olarak genel cerrahi servisine sevk edildi. 21.08.2017 tarihinde hastanemizden sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.