Hayata İrmet’le tutundu ​

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne kalbi ve solunumu durmuş bir vaziyette getirilen 18 yaşındaki hasta, yoğun uğraşlar sonrası hayata tutundu

Hayata İrmet’le tutundu ​
17 Aralık 2018 Pazartesi 12:23

15 DAKİKA CPR VE 4 KEZ ŞOK UYGULANDI
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “24 Kasım’da kalbi ve solunumu durmuş olarak bulunan 18 yaşındaki Erdal ÇÖKEL isimli hasta, 112 Ambulansı  ile Acil Servisimize getirildi. 112 tarafından olay yerinde ve ambulansta 10 dakika, geldiğinde de acil ünitemizde yaklaşık 15 dakika CPR ve 4 kez şok (DF) uygulandıktan sonra kalbi yeniden çalışmaya başlayan hasta sonra Yoğun Bakım Ünitesine alındı.

BEYİN FİLMİNDE HASARLAR OLDUĞU TESPİT EDİLDİ
Yoğun Bakım Ünitesinde Uzm. Dr. Dilek Köse takibinde 24 saat boyunca soğutma ve uyutma işlemi uyguladığımız hastanın ilk gelişinde yapılan inceleme ve tetkiklerimiz sonucu kalbinin  %25 çalıştığı, beyin filminde de kalp durmasına bağlı hasarlar olduğu tespit edildi. Yatışının 2.günü soğutma ve uyutma işlemi sonlandırılan hastanın destek tedavilerine ve solunum cihazı desteğine devam edildi.

10 GÜN BOYUNCA NÖROLOJİ SERVİSİNDE TAKİP EDİLDİ
Yatışının 7.günü solunum cihazından ayrılan ve 8.günü de bilincinde belirgin açılma olduğu gözlenen hastanın tedavisinin takibinin devamı için  Nöroloji Servisine çıkarıldı. 10 gün boyunca Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Burcu Özdemirli takip edilen hastamızı 12 Aralık tarihinde sağlıklı bir şekilde taburcu ettik.”
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.