İrmet’in Mor Civcivleri özel günde bir araya geldi

Çerkezköy Özel İrmet Hastanesi, 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle bir etkinlik düzenledi. Premature çocuklar, aileleri ve hastane yetkililerinin katıldığı etkinlikte, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Bilgilendirmelerin ardından günün anısına pasta kesildi ve davetliler gönüllerince eğlenme fırsatı buldular

İrmet’in Mor Civcivleri özel günde bir araya geldi
20 Kasım 2017 Pazartesi 11:38

YOĞUN KATILIM YAŞANDI

Çerkezköy özel İrmet Hospital Hastanesi’nin 17 Kasım Dünya Prematüre Günü nedeniyle düzenlemiş olduğu etkinliğe Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Jin. Op. Dr. Ahmet Türker, Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis ve ekibi, Hastane Genel Müdürü Alper Atasoy, Hastane Müdür Yardımcısı Leyla Alkan, Hastane Başhamşiresi Gülcan Özdemir, hastanede görev yapan doktorlar, kurumsal yetkililer, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nde doğan prematüre çocuklar ile aileleri katıldı.

GÜZEL VE ANLAMLI BİR BENZETME

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis, “2009 yılından beri hemen hemen tüm dünya ülkelerinde Kasım ayı Prematüre Farkındalık Ayı olarak kabul edilmekte ve 17 Kasım ise Dünya Prematüre Günü kabul edilip çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Mor civciv ise güzel ve anlamlı bir benzetme ile bu erken doğan bebekleri temsil etmektedir. ‘Neden mor civciv?’ sorusunun cevabı ise erken doğan bebeklerin, özellikle solunum ve dolaşım problemleri nedeniyle halk arasında morarma olarak bilinen siyanotik doğumdur.

GEBELİKLERİN YÜZDE 10’U ERKEN DOĞUMLA SONUÇLANIYOR

Premature bebekler zamanından önce doğan ve hala anne karnındaki sıcaklığa ihtiyaç duyan bebeklerdir. Ülkemizde ve dünyada tüm gebelerin yaklaşık %10'u maalesef erken doğumla sonuçlanmaktadır. Teknolojideki tüm ilerlemelere rağmen bu bebeklerin ölüm ve sakatlık oranları hala yüksektir.

YENİDOĞAN UZMAN SAYISI ARTTIRILMALI

Bu nedenle Prematüre Farkındalık Ayı’ndaki amacımız bu bebeklerin sağlık kuruluşlarının ve bakımlarının kalitesini arttırmak, ülkemizdeki yenidoğan uzmanının sayısını arttırmaya yönelik çalışmaları desteklemek ve erken doğan bebeklerin öncelikle yenidoğan uzmanının elinde doğmasını sağlamaktır.” dedi ve katılımcılara güzel bir gün geçirmelerini diledi.

PREMATÜRE GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Jin. Op. Dr. Ahmet Türker de günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaparak 17 Kasım Dünya Prematüre Günü’nü kutladı.

İRMET’E TEŞEKKÜRLER

Konuşmaların ardından günün anısına pasta kesildi ve katılımcılar müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Katılımcılar, bu güzel etkinliği hazırladıkları için Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne teşekkürlerini iletti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.