İrmet’te ‘yarık damak’ operasyonu

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, Ömer Faruk Dere isimli 9 aylık hastaya yarık damak operasyonu yaptı.

İrmet’te ‘yarık damak’ operasyonu
01 Nisan 2016 Cuma 17:28

9 AYLIKKEN AMELİYAT OLDU

Hastanın damağının doğuştan yarık olduğunu belirten Dr. Körmutlu, “Yaklaşık 3 saatlik bir operasyon sonucu doku kaydırmasıyla damaktaki boşluk kısmı kapattık. Genel anestezi altında yaptığımız operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hastamız şimdi sadece sıvıyla besleniyor. 2 haftaya kadar iyileşir ve normal beslenmesine geri dönebilir.” ifadelerini kullandı.

12 – 18 AYA KADAR AMELİYAT OLMALILAR

Doğuştan yarık damak ve yarık dudak şikayetleri olan hastalar için, bu durumlar hakkında bilgilendirmelerde bulunan Dr. Körmutlu, “Özellikle yarık damakta 12 – 18 aya kadar ameliyat olunması gerekir. Yarık dudaklarda bu süre 2 aya kadardır. Bu ameliyatların öncesi ve sonrasındaki bakımlar çok önemlidir.” diye konuştu.

KONUŞMA BOZUKLUKLARI GÖRÜLÜR

Özellikle yarık damak hastalarının ameliyat edilmezse konuşma bozuklukları çekebileceğini belirten Dr. Körmutlu, “Bu hastalar sıklıkla üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanırlar.” açıklamalarında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.