Kalbi atarken 4 damarına by-pass yapıldı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, 62 yaşındaki İbrahim Akdere isimli hastanın 4 damarına Beatin Heart (atan kalbe, kalbi durdurmadan) yöntemiyle by-pass yaparak hastayı eski sağlığına kavuşturdu

Kalbi atarken 4 damarına by-pass yapıldı
02 Şubat 2017 Perşembe 16:37

KALPTE FONKSİYON KALBİ MEVCUTTU
Nefes darlığı ve göğüs bölgesinde sıkışma şikayetleriyle Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne gelen 62 yaşındaki İbrahim Akdere isimli hastaya yapılan anjiyonun ardından by-pass kararı verildi. Daha önce kalp krizi geçiren ve buna bağlı olarak kalbinde ciddi fonksiyon kaybı bulunan Akdere’nin kalp kasılma kuvvetinin azalmış olduğu gözlemlendi.
YAKLAŞIK 2 BUÇUK SAAT SÜRDÜ
Yaklaşık olarak 2 buçuk saat süren ve Beating Heart (atan kalbe, kalbi durmadan) tekniğiyle 4 damarına by-pass yapılan hastanın geçirdiği operasyon hakkında bilgiler veren Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Hastaya standart by-pass yapılsaydı kalp yetmezliği gelişebilirdi.” dedi.
KALP DURDURULMADAN 4 DAMARA BY-PASS YAPILDI
Bu yüzden hastanın kalbi durdurulmadan, atan kalbe by-pass tekniğiyle 4 damarına by-pass yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Kalp durmadığı için hastanın risk oranı düşük oldu ve hastamız daha kısa sürede normal hayatına geri döndü.” ifadelerini kullandı.
İLK KONTROL OLUMLU GEÇTİ
Hastanın uzun yıllar boyu sigara ve alkol kullandığını, ciddi anlamda KOAH ve solunum probleminin de olduğunu dile getiren Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. İlhan Mavioğlu, “Hastamız geçirdiği operasyonun ardından ilk kontrolüne geldi ve durumunun iyi olduğunu gördük.” diye konuştu.
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.