Kan Bağışı Şöleni'ne büyük ilgi

Türk Kızılayı ile Kapaklı Belediyesi hafta sonunda Kan Bağış Şöleni düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kan bağışında, en fazla kan bağışında bulunanlara da altın, gümüş ve bronz madalyalar verildi. Madalyalardan birini de 10’dan fazla kan bağışında bulunan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz aldı

Kan Bağışı Şöleni'ne büyük ilgi
15 Haziran 2015 Pazartesi 17:01

 150 ÜNİTEDEN FAZLA KAN BAĞIŞI

Türk Kızılayı Çorlu Kan Bağış Merkezi Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü kapsamında “Kan ver hayat kurtar” sloganı ile ortaklaşa Kan Bağışı Şenliği düzenledi. Şenliğe vatandaşlar yoğun bir ilgi gösterirken, 5 saat içinde 150 üniteden fazla kan bağışında bulunuldu.

GÜRBÜZ'E MADALYA

Hafta sonunda Kızılay ve Kapaklı Belediyesi’nin organize ettiği “Kan Ver Hayat Kurtar” kan bağışı kampanyasına Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de kan bağışında bulunarak katıldı. Kan Bağışı Şenliği’nde Kaymakam Gürbüz’e yaptığı kan bağışı sayısı 10’u geçtiği için Kızılay tarafından bronz madalya verildi. Kaymakam Gürbüz, “Yaptığım bağışlar 10'u geçtiği için Kızılay tarafından bronz madalya ile ödüllendirildim. Çok sevindim gerçekten” dedi. Gürbüz, konuşmasında ayrıca kan bağışının önemine vurgu yaparken, tüm ilçe halkını da kan bağışına davet etti.

KONSER VERİLDİ

Sabah 10.00’da başlayan Kan Bağışı Şenliği’nin öğleden sonraki kısmında ise Kapaklı’ya gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı’nın konseri büyük ilgi gördü. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Kapaklı ve Çerkezköy Tekirdağ’da kan bağışı konusunda en duyarlı olan ilçelerin başında geliyor. Bu nedenle tüm vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

BAĞIŞLARIN DEVAMINI DİLİYORUZ

Türk Kızılayı Çorlu Kan Bağış Merkezi Müdürü Atilla Saraçoğlu da şenlikte yaptığı konuşmada, “Sizler  bağışladığınız kanlarla çok sayıda insana yardım ettiniz. Hayatlar kurtardınız. Güvenli kan bağışı kan temininde çok önemlidir. Tekirdağ’da hastanelerin kan ihtiyacının tamamına yakını burada gördüğünüz çok değerli bağışçılar sayesinde karşılandı. Kan gereksinimimiz her geçen gün artıyor. Siz değerli bağışçılarımıza minnettarız. Bağışlarınızın devamını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞÇILARA MADALYA VERİLDİ

Kapaklı Belediyesi çalışanlarından oluşan Halk Oyunları ekibinin de gösterilerde bulunduğu programda en fazla kan bağışında bulunanlara madalya takdim edildi. Kan Bağışı Şenliği kapsamında 10 kez kan bağışında bulunan 280 kişiye bronz, 25 kez kan bağışında bulunan 14 kişiye gümüş ve 35 kez kan bağışında bulunan 9 kişiye altın madalya verildi. 45 kez kan bağışında bulunan iki kişiye de birer plaket takdim verildi.

VATANDAŞLARA MÜZİK ZİYAFETİ SUNDU

Kan bağışı kampanyası kapsamında Tekirdağ bölgesinin yakından tanıdığı ses sanatçısı Emrah Meloğlu da ilk gün sahne alarak kan bağışına gelen vatandaşlara müzik ziyafeti sundu. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahne alan Emrah Meloğlu, kan bağışının önemine değinerek, “kan hayat kurtarır. Her sağlıklı bireyin mutlaka kan bağışında bulunması gerekir. Böylesine anlamlı bir kampanyada bizlerde sahne aldığımız için mutluyuz” dedi.


Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.