Kanserde erken teşhis hayat kurtarır

Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi’nin kanser taramalarına dikkat çekmek amacıyla düzenlemiş olduğu bilgilendirme semineri Çerkezköy Kent Konseyi’nde gerçekleşti.

Kanserde erken teşhis hayat kurtarır
04 Şubat 2016 Perşembe 16:13

KENT KONSEYİ’NDE DÜZENLENDİ

Çerkezköy Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Merve Özegel’in katılımıyla Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonunda düzenlenen seminere Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, AKP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Rüveyda Akbay, Kent Konseyi İlçe Kadın Kolları Başkanı Funda Serfice, Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Kurumsal İletişim ve Pazarlama Uzmanı Ayşe Akgün Kurumsal Pazarlama Uzmanı Ayşe Akgün, Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Metin Demirtaş ile Çerkezköylü vatandaşlar katıldı.

TEMEL SEBEP SİGARA

Kanserin başlıca sebeplerinin sigara ve tütün maddelerinin olduğuna değinen Dr. Özegel, “Kanser, hücrelerin kontrolsüz olarak ve sürekli çoğalmaları sonucu yakındaki ve uzaktaki organlara yayılarak kısa zamanda ölüme sebep olan bir hastalıktır. Kansere neden olan etkenlerden biride beslenme alışkanlığıdır. Alkol kullanımı ve genetik faktörlerde bu etkenlerdendir.” ifadelerini kullandı.

DÜZENLİ TARAMA ÖNEMLİ

Açıklamalarına devam eden Dr. Özegel, “Kansere neden olan etkenlerin (tütün, yanlış beslenme, çevre etkileri gibi) yok edilmesi, sağlıklı kişilerin düzenli taranması önemlidir. Aşırı kilo almamaya dikkat edilmeli ve egzersiz yapılmalıdır. Hava ve çevre kirliliğine neden olan sanayi tesislerinden uzak durulmalı. Gerekmedikçe röntgen filmi çektirmemelidir.” şeklinde konuştu.

“AİLE HEKİMLERİNE VEYA KETEM’E BAŞVURUN”

Kanserde erken teşhisin hayat kurtaracağına da değinen Dr. Özegel, “Erken Teşhis için aile hekiminize ya da Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine (KETEM) başvurarak taramalarınızı yaptırabilirsiniz.” açıklamalarında bulundu. 

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.