Köprülü: Devlet Hastanesi’nde çocuk doktorları ya izinli ya raporlu

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Emre Köprülü, Çerkezköy Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü doktorlarının sayısının yetersizliği nedeniyle yaşanılan sorunları Meclis gündemine taşıdı

Köprülü: Devlet Hastanesi’nde çocuk doktorları ya izinli ya raporlu
12 Haziran 2017 Pazartesi 15:51

4 KİŞİLİK KADRONUN 1’İ BOŞ
CHP’li Köprülü, özellikle Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü doktorlarının sayısının yetersizliği nedeniyle Çerkezköy’de bu konuda sıkıntılar yaşandığını ifade ederek, bu bölümün kadro sayısının 4; bu sayının 3’ünün dolu, birinin ise boş olduğunu kaydetti.
ÇOCUK DOKTORLARI YA İZİNLİ YA RAPORLU
Dolu kadrolardaki görevli doktorların çoğunun izinli veya raporlu olduğundan dolayı bu birimde yeterli düzeyde sağlık hizmeti verilemediğini belirten Köprülü, “Hizmet açığı diğer ilçelerdeki doktorların görevlendirilmesi yoluyla aşılmaya çalışılmaktadır. Bu durum hastalara hizmette yaşanan sorunları çözmediği gibi, diğer ilçelerdeki hizmeti de aksatmaktadır” dedi.
DOKTOR SAYISI ACİLEN ARTTIRILMALI
Sorunun çözüm yolunun ise, Çerkezköy acil olmak üzere Tekirdağ ilçelerindeki hastanelerin doktor sayısının bir an önce arttırılmasını olduğunu vurgulayan Köprülü, önergesinde şu konulara değindi:
  1. Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde şu an mevcut kaç hekim hizmet etmektedir? Bölümlere göre dağılım nedir?
  2. Günlük ortalama bir doktor, kaç hastaya hizmet vermektedir?  Bununla ilgili olarak tutulmuş bir istatistik mevcut mudur?
  3. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde 2017 yılının ilk gününden bu güne kadar olan bölümde, kaç hastaya hizmet verilmiştir? Doktor sayısına düşen hasta sayısı kaçtır?
  4.  Hekim sayısının yetersizliği nedeniyle hastaların yaşadığı sorunlar giderilecek midir? Hekim sayısının artırılması için bir çalışmanız olacak mıdır?
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.