Meme büyütme ameliyatları

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, meme büyütme ameliyatları (Augmentasyon Mamoplasti) hakkında bilgilendirmelerde bulundu

Meme büyütme ameliyatları
23 Kasım 2015 Pazartesi 07:47

 MEME BÜYÜTME AMELİYATI NEDİR?

Meme büyütme ameliyatları hakkında genel bir açıklama yapan Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Ahmet Körmutlu, “Meme büyütme ameliyatları(Augmentasyon Mamoplasti) dünyada en sık uygulanan estetik girişimlerden biri olarak bilinmektedir. Bununla paralel olarak tüm yönleri, olumlu olumsuz sonuçları cerrahlar tarafından bilinen girişimlerdir.” ifadelerini kullandı.

“TEMEL PRENSİP MEMEYE YENİ BİR HACİM KAZANDIRMAK”

Meme büyütme ameliyatlarında amacın memeye yeni bir hacim kazandırmak olduğuna dikkat çeken Dr. Körmutlu, “Meme büyütme ameliyatlarının temel prensibi silikondan yapılmış meme protezlerinin küçük kesilerle yerleştirilmesiyle memeye yeni hacim kazandırılmasıdır. Protez mevcut meme dokusunun varlığına göre meme bezlerinin veya kas altına açılan ceplere yerleştirilir.” açıklamalarında bulundu.

“PATLAMA İHTİMALİ SIFIRA İNMİŞTİR”

Meme büyütme ameliyatında yerleştirilen silikon protezlerin patlayıp patlamama konusuna da açıklık getiren Dr. Körmutlu, “İnsanların meme protezi konusunda akıllarında kalan magazinsel konu silikon protezin patlaması meselesidir. Günümüz teknolojisi ile oldukça dayanıklı implantlar üretilmekte olup bu ihtimal sıfıra inmiştir. Bazı implant markalarının üretim standartları ile ilgili sıkıntılar bildirilse de plastik cerrahınız bu konuda sizlere en iyi desteği sağlayacaktır.” bilgilerini verdi.

“EMZİRMEYİ ETKİLEMEMEKTEDİR”

Silikon protezlerin emzirmeye herhangi bir etkisinin bulunmadığını kaydeden Dr. Körmutlu, “Bayanların bu operasyonla ilgili en fazla sordukları soru emzirmeye etkisinin olup olmadığıdır. Meme bezlerine ve süt kanallarına zarar vermeyen bir ameliyat olması sebebiyle gebelik sonrası emzirmeyi etkilememektedir.” diye konuştu.

“KANSERLİ HASTALARDA YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRIR”

Meme büyütme ameliyatıyla yerleştirilen silikon protezlerin kanser riskini değerlendiren Dr. Körmutlu, “Silikon protezlerin kanser yapması her zaman insanların aklında mevcut sorulardan biri olmakta fakat yapılan çalışma ve yayınlarda bu riskin arttığı gösterilmemiştir. Halbuki plastik cerrahlar meme kanserli hastalarda alınan meme dokusu yerine bu protezleri meme rekonstrüksiyonu amacıyla kullanmaktadırlar. Bu yönüyle düşünüldüğünde aksine meme kanseri mevcut hastalarda yaşam kalitesini arttıran bir uygulamadır.” dedi.

“GENEL ANESTEZİ ALTINDA UYGULANIR”

Son olarak meme büyütme ameliyatlarının yapılışı ve ameliyat sonrası dönem hakkında kısaca bilgi veren Dr. Körmutlu, “Meme büyütme ameliyatları genel anestezi altında uyutularak gerçekleşir. Meme altı oluğu, koltuk altı veya meme başının hemen altına yapılan küçük kesilerle işlem gerçekleşir. Bu kesilerin izleri de konum itibariyle cerrah tarafından gizlenir. Hastalar yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonrası birkaç gün içerisinde normal hayatına dönebilmektedir.” ifadelerini aktardı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
- 7 yıl önce
Fiyati kaça ogerenebilirmiyim