Mobil Hemşirecilikte hastalara 562 kez gidildi

Çerkezköy Belediyesi’nin başlattığı ‘Evde Mobil Hemşirelik’ hizmetinden şuana kadar hastalar 562 kez yararlanırken, yetkililer tarafından pansuman, enjeksiyon, tansiyon, açlık kan şekeri ölçümü gibi hemşirelik hizmetleri ihtiyacı olan ve evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, ihtiyaç sahibi hastaların aileleri Heyet Raporu ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Halk Masası'na müracaat ettikten sonra bu durumda bulunan hastalara evde Mobil Hemşirelik hizmeti sunulmaktadır açıklaması yapıldı

Mobil Hemşirecilikte hastalara 562 kez gidildi
16 Haziran 2015 Salı 18:03

 HALK MASASINA DİLEKÇE VERİLİYOR

 

5 Ağustos 2014 tarihinden bu yana Çerkezköy Belediyesi'nin başlattığı "Evde Mobil Hemşirelik" hizmeti ile ilgili bilgi veren yetkililer yatalak yaşlı hastalara, heyet raporu olan yatalak hastalara ve heyet raporu olan yatalak kanser hastalarına tansiyon, enjeksiyon, küçük pansuman, açlık kan şekeri ölçümü gibi hizmetler sunduklarını belirterek, bu durumda hastası olan ve bu hizmetten yararlanmak isteyen hastaların yakınlarının Çerkezköy Belediyesi Halk Masası'na dilekçe ile başvurmalarını istedi.

 

 

TEDAVİ ÖNCESİ FORM DOLDURULUYOR

 

 

Hasta yakınının dilekçe ile başvurduktan sonra Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden bir heyetin verilen adrese giderek, ön değerlendirme amacı ile hastanın ziyaret edildiğini belirten yetkililer, ön incelemenin ardından başvuru formundaki bilgiler incelenerek, hizmet için uygun birime yönlendirildiğini belirttiler. Ayrıca, başvuru üzerine tedavi başlamadan önce ev ziyaretinde bilgilendirme yapılarak hasta değerlendirme formu dolduruluyor.

 

 

HASTALARA 562 KEZ GİDİLDİ

 

 

Mobil Hemşirelik Hizmeti’nin Ağustos 2014 tarihinde başladığı belirten yetkililer "Ağustos 2014'ten Aralık 2014 sonuna kadar toplam 228 kez hastalara tedavi amacıyla gidildi. Ocak 2015'ten Haziran 2015'e kadar ise 334 kez mobil hemşirecilik hizmeti ile hastalara tedaviye gidildi. Ağustos 2014'ten bugüne ise toplamda 562 kez hastalara tedaviye gidildi. Mobil hemşirecilik hizmeti 3 hemşire ve bir şoför ile hizmet veriyor" dedi.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.