Muhtar Akgün Periferik Anjiyo oldu

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı ve Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güzeloğlu yönetiminde ‘Periferik Anjiyo’ oldu

Muhtar Akgün Periferik Anjiyo oldu
03 Temmuz 2017 Pazartesi 10:01

BACAKLARDA ÜŞÜME VE UYUŞMA
Muhtar Akgün’ün Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi’ne bacaklarında üşüme ve uyuşma şikayeti ile başvurduğu bildirildi. Hastane yetkililerinden edinilen bilgilere göre Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Güzeloğlu’nun Muhtar Akgün’e ilk muayeneyi yaptıktan sonra uyguladığı işlemler şu şekilde:
İLK OLARAK ULTRASON YAPILDI
“Hastaya ilk olarak ultrason yapıldı. Bu ultrason tamamen tarama amacı ile gerçekleşti, durumu daha net incelememizi sağladı.  Ardından hastanın şikayetleri, poliklinik muayenesi ve ultrasonda bizi anjiyo açısından destekledi.
PERİFERİK ANJİYO İLE TAM TANI KONULDU
Tahsin Akgün şeker hastası ve bildiğiniz gibi şeker göz damarlarını, kalp damarlarını etkiliyor. Tüm bu damarları etkilediği gibi özellikle diz altındaki atar damarları da sık vurduğu görülüyor. Muhtarımıza yaptığımız ultrason incelemesi sonrası diz altındaki damarlarda akımda azalma gördük.  Kendisine yaptığımız ‘Periferik Anjiyo’ işlemi ile tam tanıyı koyduk.
İKİNCİ BİR ANJİYO DAHA YAPILACAK
Tahsin Bey’in her iki bacakta dize kadar olan damarlarında herhangi bir sıkıntı yokken, diz altındaki atardamarlarında şekere bağlı yer yer darlıklar ve tıkanıklıklar tespit edildi. Özellikle sağ bacağındaki üç atardamardan bir tanesinde ardışık çok ciddi darlıkları var, sol bacağında da bir damarı tıkalı. Biz böylece tanıyı netleştirdik; önümüzdeki 1 hafta 10 gün içerisinde kendisine ikinci bir anjiyo daha yapacağız.
ŞUAN CİDDİ BİR SIKINTISI YOK
Bu kez tedavi amaçlı bu işlemi gerçekleştireceğiz. Hastanın diz altındaki tıkalı olan damarları balon anjiyoplasti ile açmayı planlıyoruz. Tedavi amacı ile yapacağımız anjiyo ile her iki bacağındaki sorunu çözüp bundan sonraki yaşamını daha konforlu idame etmesini sağlayacağız. Şuan ciddi bir sıkıntısı yok. Ancak erken teşhis, doğru tedavi ve kontrollü yaşamla sıkıntısız bir şekilde hayatına devam edebilir.”
SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Akgün’ün sevenleri, haberi duyar duymaz hastanede kendisini ziyaret edip, çiçekler getirerek kendisine şifa dilediler. Ziyaretçiler arasında Çerkezköy, Kapaklı muhtarları ve Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yavuz’da vardı.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.