Optimed'i tercih etti, 1 ayda 13 kilo verdi

Çerkezköy Özel Optimed Hastanesi'ne başvurarak fazla kilolarından kurtulmak istediğini belirten Ülker Grubu üst düzey yöneticilerinden biri olan 36 yaşındaki hasta,  Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan'ın gerçekleştirdiği  tüp mide ameliyatıyla birlikte 1 ayda 13 kilo verdi

Optimed'i tercih etti, 1 ayda 13 kilo verdi
04 Ekim 2017 Çarşamba 15:16

Ülker Grubu üst düzey yöneticilerinden biri olan 36 yaşında ki hasta kendisiyle yapılan röportajda şu ifadelere yer verdi:
KİLO ALIŞIM BİR ANDA VE HIZLA OLDU
"Tamamen düzensiz beslenme, geç saatlere kadar çalışma, az uyku derken baş edemediğim kilolara sahip oluverdim bir anda. Aile genetiğimde de ne yazık ki kilolu, onun da etkisi var bence.
TÜP MİDE AMELİYATINA SİZİ İTEN DURUM SADECE KİLOLU OLMAK MI?
YOKSA BAŞKA SAĞLIK SORUNLARINIZ DA VAR MIYDI?
Fiziksel olarak kilo dışında bir problemim olduğunu hissetmemiştim, ama tetkikleri yaptırınca hipotiroidimin ve kolesterolümün çok yüksek olduğu check-up aşamasında öğrendim, hareket zorluğu yaşıyordum. Ama en çok beni etkileyen şey ise psikolojik olarak buna takmış olmamdı, çünkü kiminle el sıkışsam önce göbeğime bakıyordu. Benim için artık toplumdaki “zayıf olma” algısı inanılmaz bir şeydi. Din gibi, mezhep gibiydi. Şişman insanlar ve zayıf insanlar olarak ikiye ayrılıyordu sanki tüm insanlık. O kadar takmıştım ki bu duruma anlatılamaz... Çünkü benim gibi yoğun çalışan insanlar ne beslenmelerine dikkate edebiliyorlar ne de spor aktivitelerine zaman ayırabiliyorlar. Ama iş dünyasında da benim için algı artık “ne kadar zayıfsan o kadar başarılısın” olmuştu. 
PEKİ, TÜP MİDE AMELİYATINI NASIL DUYDUNUZ VE BU AMELİYATA NASIL KARAR VERDİNİZ?
Çok uzun yıllar birlikte çalıştığım bir arkadaşım da bu ameliyatı oldu, ondan duydum. Ardından ameliyat fikrine kapılmamda önce diyetlerden yorulmam ve sürekli diyet yapıyor olmaktan bıkmam sebep oldu, daha sonra bu fikrin kesin karara dönüşmesi ise ameliyatı olmuş diğer insanları ve zayıflama süreçlerini takip etmemle oluşuverdi.
Ameliyatı araştırdıktan ve Optimed Hastanesine gelerek Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan’la görüşüp kararımı verdikten sonra ilk destekçim eşim oldu, benim için önemli bir destekti çünkü iki çocuğumuz vardı. Hatta doktorumuza da aynen bu şekilde sordum “iki küçük çocuğum var bu ameliyatın benim için ciddi bir riski var mı?”. Ciddi bir riski olmadığını öğrenince de iyileşme sürecini sordum çünkü çocuklar hareketli, onları kucaklamam, oynamam gereken zamanlarda neler yaşarım, bu süre ne kadar bir zaman dilimi içeriyor gibi sorularım oldu. Son olarak ta zayıflayacağımı bildiğim için, kalpte bir kas yani o da zayıflar mı diye merak ediyordum, neticede aldığım cevaplar beni mutlu etti. Artık sorularımda yanıt bulmuştu, kararımı verdim, masaya yattım. Perşembe ameliyat oldum, Pazartesi işimin başındaydım. Tam olarak anlatıldığı gibi yaşadım tüm süreci bu da benim için artı oldu.
AMELİYATINIZIN ÜZERİNDEN NE KADAR ZAMAN GEÇTİ, NELER DEĞİŞTİ SİZİN İÇİN?
Henüz 1 ay geçti, bu zaman zarfında 13 kilo verdim ve daha şimdiden mutluyum, kıyafetlerim olmuyor ama bu kez büyük geldiği için, bu bile çok güzel bir duyguymuş.
AMELİYAT SONRASI ZORLANDIĞINIZ BİR ŞEY OLDU MU?
Sadece ameliyat sonrası sıvı beslenme süresinde biraz zorlandım, çünkü bir anda çiğneme hissini 10 gün kadar yok sayıyorsunuz. Ama buna bir zorluk denir mi? Denemez dense bile inanın değer. Eskiden sürekli bir şeyler yiyen, ağzı boş durmayan bireydim, açlık ya da doymama değil ama hazcılık sürecine geçmiştim artık öyle bir şey kalmadı.
KİLOLU İNSANLARA ÖNERİLERİNİZ VAR MI?
Evet, var, eğer diyet ya da sporla defalarca deneyip deneyip kilo vermeyi beceremiyorlarsa hiç kendilerini zorlamasınlar ve tüp mide ameliyatı olsunlar diyebilirim, çünkü diğer türlü ya kilolusunuz hayat kaliteniz zaten düşmüş oluyor ya da sürekli diyet ve sporla uğraşıyorsunuz ama başarılı olamadığınız için psikolojik olarak çöküp yine hayat kalitenizi düşürüyorsunuz. Bu o kadar zor bir ameliyat değil, doğru hastaneyi ve doktoru seçip olsun kurtulsunlar diyorum.
Doktorum Serkan Ayhan’a ve Optimed hastanesine de ayrıca teşekkür ediyorum, tüm kat çalışanlarına da, çünkü benimle ilgilenmenin yanı sıra iki çocuğum ve eşimde o süreçte benimle birlikte burada kaldılar ve kendilerine çok iyi bakıldı, ailem hastanenin VİP hizmetleri sayesinde evinde gibi rahat etti"
 
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.