Risk grubundaki bebeklere ücretsiz yapılabiliyor

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Uzm. Dr. Hülya Halis ‘RSV Aşısı’ (Sinagis) hakkında bilgi verdi. Dr. Halis, bu aşının yenidoğan yoğun bakım uzmanın düzenleyeceği rapor ile risk grubundaki bebeklere ücretsiz olarak yapılabileceğini dile getirdi

Risk grubundaki bebeklere ücretsiz yapılabiliyor
04 Ekim 2017 Çarşamba 15:19

RİSKİ AZALTMANIN EN ETKİN YOLLARI
“Bebeklerin büyük bir kısmı ilk bir yılda RSV (solunum yollarının virus hastalığı) infeksiyonu geçirmektedir. RSV 'ye bağlı hastalık riskini azaltmanın en etkin yolu sık el yıkamak ve hasta kişilerle temasın engellenmesidir. Bunun için özellikle kış aylarında riskli bebeklerin kalabalık ortamlardan korunması, pasif sigara içiciliğini önlemek, risk grubundaki bebeklerin kreş ve okula giden kardeşlerin bu ortamlarda hijyene dikkat etmesi önemlidir.
EN ERKEN EKİM AYINDA BAŞLIYOR
Çok küçük prematüre bebekler, kronik akciğer hastalığı olan prematüre bebekler, konjenital kalp hastalığı ve ciddi bağışıklık yetmezliği olan bebekler en yüksek riski taşırlar. Bu nedenle RSV aşısı (Sinagis) en erken Ekim ayında başlamak üzere RSV sezonu (sonbahar ve kış) boyunca 1 ay ara ile en fazla 5 doz uygulanmalıdır. Bir yenidoğan yoğun bakım uzmanın düzenleyeceği rapor ile bu aşı risk grubundaki bebeklere ücretsiz olarak yapılabilmektedir.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.