Sağlık İşleri’nin 2017 faaliyetleri

Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 2017 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi. Sağlık işleri müdürlüğü ihtiyacı olan vatandaşlara verilmek üzere 11 adet İşitme Cihazı, 4 kalem 10 adet İşitme Cihazı parçası ile 11 adet Akülü Tekerlekli Sandalye ve 1 adet Havalı Yatak alınarak vatandaşlara teslim edildiğini açıkladı.

Sağlık İşleri’nin 2017 faaliyetleri
12 Ocak 2018 Cuma 11:31

BİLGİLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI
Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü 2017 yılında 1 sağlık evi, 1 muhtarlık binası, 1 Halk Eğitim Merkezi yapıldığı belirtildi. Açıklamada, “Kemirgen mücadelesi kapsamında çalışmalarımız devam etmektedir. Müdürlüğümüz veterinerlik hizmetlerine gelen yazılı ve sözlü şikâyetler değerlendirilerek sonuçlandırılmıştır. 2017 yılında müdürlüğümüze 389 adet gelen evrak, 237 adet giden evrak kayıt ve yazışması yapıldı. Ramazan ayı öncesinde Zabıta Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma ile unlu mamuller ve fırınların hijyen yönünden denetimi yapılmıştır. Çorlu Kanser Erken Teşhis Merkezine(KETEM) 43 vatandaşımızın belediyemiz nakil aracı ile nakilleri sağlanmıştır. Kapaklı İlçe sınırları içerisindeki Yanıkağıl Mahallesi sağlık evi, Uzunhacı Mahallesi muhtarlık binası, Karaağaç Mahallesi Halk Eğitim Merkezi, Kapaklı semt pazarında Kanser Erken Teşhis konulu bilgilendirme toplantıları yapıldı.

CADDE VE SOKAKLAR İLAÇLANDI
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında Toplum Sağlığı Merkeziyle birlikte 12 Ekim 2017 tarihinde Uzunhacı ve Yanıkağıl Mahallelerinde, 16 Ekim 2017 tarihinde Karaağaç Mahallesi Halk Eğitim Merkezinde eğitim düzenlenmiştir. Kapaklı ilçe sınırları içersindeki vatandaşlarımıza 14 Kasım 2017 tarihinde Belediye Meclis salonunda Kanser Erken Teşhis konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. İlçe sınırları içerisindeki gıda ile ilgili işyerleri ile semt pazarlarının Zabıta müdürlüğü ile beraber kontrol ve denetimi yapılmıştır. İlçemiz sınırları içindeki tüm cadde ve sokaklar sivrisinek, karasinek ergin(uçkun) mücadelesi kapsamında, Haziran – Eylül döneminde haftalık periyotlarla açık alan ULV (soğuk sisleme) yöntemiyle ilaçlanmıştır.

SAHİPSİZ HAYVANLAR İÇİN BESLENME NOKTALARINA SU VE KURU MAMA BIRAKILDI
Müdürlüğümüze gelen personelimize tansiyon ve pansuman hizmeti verildi. İlçemiz sınırları içerisindeki sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların beslenmesi için, kış mevsimi boyunca ağır kış şartlarında, belirlenen beslenme noktaları ile kurulmuş olan otomatik yemleme makinesi ile otomatik suluktan oluşan beslenme ve su odaklarına periyodik olarak su ve kuru mama bırakılmıştır. Ayrıca Kazak Gölü mesire alanındaki kanatlı hayvanların bakım ve beslenmeleri yapılmaktadır. İlçemiz sınırları içerisindeki mesire alanları (Kazak Gölü, İkiz Göller) kene mücadelesi kapsamında ilaçlanmıştır. Bahçeağıl İlkokulu ile Yanıkağıl İlkokulu bahçeleri kene mücadelesi kapsamında ilaçlanmıştır. Atıcı Spor Kompleksinin alt tarafındaki alan kene mücadelesi kapsamında ilaçlanmıştır.

120 ADET SÜNNET KESİM İŞLEMİ YAPILDI
Belediyemiz Atık Getirme Merkezi haşere ve kemirgen mücadelesi kapsamında ilaçlanmış ve dezenfekte edilmiştir. Kapaklı Anadolu Lisesine kemirgen mücadelesi kapsamında 3 adet kemirgen istasyonu kurulmuştur. Geleneksel Toplu Sünnet Organizasyonu kapsamında kayıt yaptıran yardıma muhtaç vatandaşlarımızın çocuklarının (120 adet) sünnet kesim işi yapılmıştır. Belediye Encümeni Kararlarına istinaden, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza verilmek üzere 11 adet İşitme Cihazı, 4 kalem 10 adet İşitme Cihazı parçası ile 11 adet Akülü Tekerlekli Sandalye, 1 adet Havalı Yatak alınmıştır.”

2401 KURBANLIK HAYVANIN MUAYENESİ VE KONTROL DENETİMİ YAPILDI
Açıklamanın devamında, “Zabıta Müdürlüğü ile koordinasyon içerisinde geçici kurban satış ve kesim yerleri belirlenerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. Belirlenen geçici kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinde 159 adet büyükbaş ile 2 bin 242 adet küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 2 bin 401 adet hayvanın Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ Hükümleri çerçevesinde muayenesi ile kontrol ve denetimi yapılmıştır. Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürlüğüne verilmek üzere Biyoloji ve Kimya Laboratuar malzemeleri deney seti alımı yapılmıştır.

16 SOKAK HAYVANI KISIRLAŞTIRILDI VE AŞILANDI
13. Geleneksel Sünnet Şöleni ile Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri Organizasyonlarında sağlık hizmeti verilmiştir. İlçemiz sınırları içerisinde 24 adet sahipli hayvan kuduz aşısı ile aşılanarak kayıt altına alınmıştır. Sokak hayvanlarına yönelik stratejik plan hedefleri doğrultusunda 16 adet sokak hayvanı (köpek) kısırlaştırılmış, aşılanmış, işaretlenmiş olup 2 adeti sahiplendirilmiş, 14 adeti alındıkları ortama geri bırakılmıştır. 2017 yılında müdürlüğümüz tarafından 119 adet işyerine İşyeri Sıhhi Raporu düzenlenmiştir.” ifadeleri yer aldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.