Taşı böbreğinden büyük çıktı

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Korucu, sağ böbreğinin tamamına yakın bölümü taşla dolu olan 65 yaşındaki bir hastayı tedavi ederek sağlığına kavuşturdu. 1 cm’lik kesiden böbreğe girilerek yapılan operasyonla sağlığına kavuşan hastanın böbreğinden 15 cm’lik bir taş kitlesi çıkarıldı

Taşı böbreğinden büyük çıktı
27 Temmuz 2016 Çarşamba 17:36

‘HAFİF SAĞ YAN AĞRI’ ŞİKAYETİYLE BAŞVURDU
 
Haydar Eskicioğlu isimli 65 yaşındaki hastanın ‘hafif sağ yan ağrı’ şikayetiyle Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’ne başvurduğunu belirten Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Korucu, “Hastamıza 15 yıl önce gittiği hastanede kum döktüğü söylenmiş. Hastamızın da o günden bu güne başka şikayeti olmayınca bu konuyla ilgili bir daha doktora gitmemiş.” dedi.
 
BÖBREĞİN TAMAMINA YAKININI DOLDURMUŞ
 
Hastanın kendilerine başvurduktan sonra ilk olarak ultrasona alındığını ve taşın görünmesinin ardından tomografisinin çekildiğini belirten Dr. Korucu, “Tomografi sonuçlarında sağ böbreği tamamına yakın dolduran 15 cm’lik -tıpta ‘geyik boynuzu’ diye adlandırılan- ‘Kalsiyum oksalat monohidrat’ türündeki taş kitlesini gördük. Taş, böbreğin tüm boşluklarını kaplamış, hatta böbreği de genişletmişti.” bilgilerini verdi.
 
OPERASYON 1 CM’LİK KESİ İLE GERÇEKLEŞTİ
 
Gerçekleştirilen operasyonla hastanın böbreğindeki taşın çıkarıldığını dile getiren Dr. Korucu, “Hastamızı Perkütan Nefrolitetomi, yani 1 cm’lik kesi ile yapılan endoskopik operasyona aldık. Hastamızı böbrek taşından kurtardıktan sonra yaptığımız kontrollerde böbreğin o gece bol miktarda idrar ürettiğini ve güzel bir şekilde çalıştığını gördük. Sonrasında da hastamızı sağlığına kavuşmuş bir şekilde hastanemizden taburcu ettik.” diye konuştu.


 
TEŞEKKÜR ETTİ
 
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi’nde olduğu ameliyatla böbrek taşı alınan ve sağlığına kavuşan Haydar Eskicioğlu, “Başta doktorumuz Hüseyin Bey olmak üzere tüm hastane personeline teşekkür ediyorum. Benimle çok yakından ilgilendiler. Allah onlardan razı olsun.” ifadelerini kullandı.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
DEVRİM ERSOY - 8 yıl önce
geçmiş olsun