Yarı felçli halinden İrmet’le kurtuldu

Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, ‘başarısız bel cerrahisi sendromu’ diye nitelendirilen bir hastalığa sahip Hilmi Yalım’ı yaklaşık 5 saat süren operasyonla 4 yıldır süregelen şikayetlerinden kurtardı

Yarı felçli halinden İrmet’le kurtuldu
02 Ağustos 2016 Salı 15:14

4 YIL ÖNCE BEL FITIĞI OPERASYONU GEÇİRDİ
 
Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev’e tedavi olarak 4 yıllık şikayetlerinin sonlandırdığını dile getiren 35 yaşındaki Hilmi Yalım, operasyondan önce ve sonraki hayatı hakkında açıklamalarda bulundu. İlk olarak 2012 yılının Ağustos ayında bir operasyon geçirdiğini dile getiren Yalım, “4 yıl önce geçirmiş olduğum bel fıtığı operasyondan bu yana her sabah yarı felçli gibi uyandım. Yüzümü yıkamaya gittiğimde bile vücudum kilitlenip kalıyordu. Bu kilitlenmelerin nerede ve ne zaman olacağı hiç belli değildi.” diye konuştu.
 
TAVSİYE ÜZERİNE DR. AGHAYEV’İ BULDU
 
Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev’i, doktorun hastalarından almış olduğu tavsiyeler sonucu bulduğunu dile getiren Yalım, “Geçen 4 senelik zamanda Trakya’da gitmediğim hastane kalmadı. Burnumu yere sürterek hastaneye girdiğim oldu ama bana bakmadılar bile. Sonrasında tavsiyeler üzerine Kamran Bey’e geldik. MR’ımı çekti ve acilen ameliyat olmam gerektiğini belirtti. Doktorumuz operasyon hakkında bilgiler verdi ve ameliyat olmaya karar verdim.” dedi.
 
5 SAATLİK OPERASYONLA ŞİKAYETLERİNDEN KURTULDU
 
5 saat süren bir operasyonun ardından eski sağlığına kavuştuğunu ifade eden Yalım, “Hastanede 3 gün yattım. Evime gittiğimde doktorumuzun verdiği çelik korseyi de kullanarak çok rahat bir şekilde yürümeye başladım. Belimdeki kemik ağrıları kayboldu. Bütün şikayetlerim dindi. Allah doktorumuzdan razı olsun.” şeklinde konuştu.
 
‘BAŞARISIZ BEL CERRAHİSİ SENDROMU’
 
Hastanın şikayetleri ve operasyon hakkında bilgi veren Çerkezköy Özel İrmet Hospital Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kamran Aghayev, “Hastamızın rahatsızlığı nadir görülen bir durum değil. Biz buna ‘başarısız bel cerrahisi sendromu’ diyoruz. Bu sendroma neden olan operasyonlar çok fazla yapılıyor ama istatistiksel olarak baktığımızda başarı oranının çok da yüksek olmadığını görüyoruz.” dedi.
 
OPERASYON HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Bu tip durumlarda şikayeti doğru saptamak ve gerekli bölgeye gerekli müdahaleyi yapmanın önemine değinen Dr. Aghayev, “Bu operasyona omurganın bir kısmını hareketsiz hale getirmek diyoruz. Hilmi Bey'in hastalıklı eklemlerini tamamen temizledik ve gerekli adımları atarak işlem yapılması gereken kemikleri bağladık.” ifadelerini kullandı.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.