1911 rahat bir nefes aldı 3-0

Süper Amatör Lig temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ligin altıncı hafta karşılaşmasında evinde Şarköyspor takımını konuk etti. İlk devreyi 2-0 önde tamamlayan 1911 Çerkezköyspor takımı ikinci yarıda bulduğu tek golle karşılaşmadan 3-0’lık galibiyet ile ayrıldı

1911 rahat bir nefes aldı 3-0
23 Kasım 2015 Pazartesi 18:47

TEMSİLCİMİZ ŞARKÖY’Ü KONUK ETTİ

1911 Çerkezköyspor, haftayı sahasında mağlup ettiği Şarköyspor maçı ile tamamladı. Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadında oynanan mücadeleye ev sahibi ekip 1911 Çerkezköyspor, Sedat Çolak, Tuna, Gençağa, Hakan Tice, Emrah Çilingir, Gökay, Oğuz Kaptan, Selçuk Tekeci, Mesut Aytemiz, Hayrettin Aydın ve Murat Sarı 11’i ile başlarken, konuk ekip Şarköyspor ise, Soner Savuş, Mert Kıral, Timuçin, Tayfun, Gökberk Bağatarhan, Erdi Çamlı, Mert, Kadir Hancı, Gökhan, Devran ve Özgen 11’i ile başladı.

OLUMSUZ HAVAYI AVANTAJA ÇEVİRDİ

1911 Çerkezköyspor oyuna rüzgarı arkasına alarak etkili şekilde başladı. Mücadelenin henüz daha 6. dakikasında hücum yönüne göre sağ kanattan Emrah Çilingir topla buluştu. Emrah’ın pasında topla buluşan Murat Sarı’nın vuruşunda top kaleci Soner’de kaldı. İlk tehlikeli pozisyonu bulan 1911 Çerkezköyspor, ataklarını dakikalar geçtikçe sıklaştırdı. Mücadelenin oynandığı sıra yoğun rüzgar oyunculara zor anlar yaşatırken, temsilcimiz etkili rüzgarı arkasına alarak olumsuz havayı avantaja çevirdi.

EMRAH ÇİLİNGİR ETKİLİ BİR OYUN SERGİLEDİ

Karşılaşmanın 8. dakikasında gelişen atakta yine hücum yönüne göre sağ kanattan atağa çıkan temsilcimizde Oğuz Kaptan ceza alanı içine girdi. Oğuz’un sert şutu savunmadan sekerken top kornere çıktı. Sol köşeden Gençağa’nın korner atışını arka direkte iyi yükselen Tuna Akgüneş, topu ağlarla buluştu ve temsilcimiz mücadelede 1-0 öne geçti. Golün ardından adeta tek kale oynayan 1911 Çerkezköyspor, dakikalar 16’yı gösterdiğinde Gökay ile pozisyon buldu. Gökay’ın ceza alanı dışından çektiği sert şut, Şarköy savunma oyuncularından sekerek Hakan Tice’nin önünde kalırken, Hakan’ın etkisiz şutu yine kaleci Soner’de kaldı. Bu pozisyonun ardından bir tehlikeli atak daha geliştiren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor, Emrah Çilingir ile etkili oldu.

GÖKAY’IN SERT ŞUTU KALECİ DE KALDI

Çerkezköyspor mücadelenin 19. Dakikasında geliştirdiği atakta penaltı kazandı. Sağ çaprazdan kaleyi yoklayan Emrah’ın topu uzak direkten döndü. Kale çizgisi içinde duran topa Şarköylü stoper Timuçin eli ile müdahale edince mücadelenin hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışında topun başına geçen Gençağa düzgün vuruşla takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti. Orta alandan ileriye çıkarak bir çok pozisyona direkt etkisi olan Gökay, dakikalar 35’i gösterdiğinde bir kez daha kaleyi yokladı. Sağ kanattan Oğuz Kaptan’ın pasına hareketlenerek topa sahip olan Gökay’ın sert şutu yine kaleci Soner’de kaldı.

OFSAYT GEREKÇESİYLE GOL GEÇERSİZ SAYILDI

Karşılaşmada temsilcimize gol fırsatı tanımayan ve etkili bir oyun çıkaran Şarköyspor’un kalecisi Soner, dakika 37’de Oğuz Kaptan’a gol şansı vermedi. Oğuz’un sağ çaprazdan sert şutunu kaleci Soner rahatlıkla kurtardı. Etkili oyun oynayan ve rakibine pozisyon vermeyen temsilcimiz ilk yarının uzatma dakikalarında rakibine iki net pozisyon verdi. İlk yarının uzatma dakikalarında ender gelişen Şarköyspor atağında, konuk ekip gole yaklaştı. 45+1’de gelişen Şarköyspor atağında Gökhan Ayaş’ın ceza alanı içinden vuruşu üst direkten sekti. Gelişen bir diğer pozisyonda ise hücum yönüne göre sağ kanattan serbest vuruş kullanan Şarköyspor’da arka direkte topla buluşan Tayfun’un vuruşu ağlarla buluştu fakat filelere giden top ofsayt gerekçesi ile gol değeri kazanmadı.

İLK DEVRE TEMSİLCİMİZİN 2-0’LIK ÜSÜTÜNLÜĞÜ İLE SONA ERDİ

Ofsayttan doğan en direkt serbest vuruşta kontra atağa kalkan temsilcimizde Gençağa’nın pasında topla buluşan Gökay önce rakibini ekarte etti. Kaleci Soner ile karşı karşıya kalan Gökay, kaleciyi de geçti fakat son vuruşunda topu boş kaleye göndermeyi başaramadı. İlk 45 dakikanın uzatma dakikalarında yaşanan pozisyonlardan gol sesi çıkmayınca ilk yarı 2-0’lık 1911 Çerkezköyspor üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI RAKİP RÜZGARI ARKASINA ALDI

Mücadelenin ikinci yarısında Şarköyspor bu sefer rüzgarı arkasına alan taraf oldu. Dakikalar 56’yı gösterdiğin ceza alanı ön çizgisinin az gerisinden frikik kazanan Şarköyspor’da topun gerisine Gökberk geçti. Gökberk’in sert şutu az farkla auta çıktı. İkinci 45 dakikada ilk yarıda olduğu gibi orta alandan topu kanatlara iyi açan temsilcimiz maçın en etkili isimlerinden Emrah Çilingir ile pozisyonlar buldu. Gelişen 1911 Çerkezköyspor atağında Emrah’ın pasıyla topla buluşan Hakan Tice, ceza alanı içinde iki rakibini geçtikten sonra müsait pozisyonda topu kaleye atamadı. Karşılaşmada dakikalar 64’ü gösterdiğinde konuk ekip Şarköyspor, Devran ve Özgen ile etkili oldu.

DENİZ SKORU 3-0’A TAŞIDI

Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor, karşılaşmanın 77’inci dakikasında skoru 3-0’a taşıyan golü Deniz Sert ile buldu. Hücum yönüne göre sağ kanatta topla buluşan karşılaşmanın en etkili ismi Emrah Çilingir rakibini şık çalımla geçti. Rakibini geçen Emrah, kalesi Soner’i de şık bir çalımla geçtikten sonra Deniz’e pasını aktardı. Temsilcimizin golcü ismi Deniz boş kaleye topu yuvarlayarak skoru 3-0’a taşıdı.

SONER GOL ŞANSI TANIMADI

3’üncü golün ardından ataklarını sıklaştıran temsilcimiz dakikalar 79’u gösterdiğinde Gençağa ile etkili oldu. Takımın kaptanı Gençağa kendisine ceza alanı dışından şut pozisyonu yaratırken, rakip savunma oyuncuları tarafından yere düşürüldü. Hakemin frikik kararında topun başına geçen Mesut Aytemiz’in vuruşu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 85.dakikasında orta alanda topla buluşan Hakan Tice, takım arkadaşı Deniz Sert’te akıl dolu bir pas çıkardı. Sol çaprazdan kaptığı topla ceza alanına giren Deniz Sert’in sert şutunu kaleci Sonar iki hamlede kontrol etmeyi başardı.

3-0’LIK GALİBİYET İLE AYRILDI

Karşılaşmanın son bölümlerinde gelişen ataklardan gol sesi çıkmayınca temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor takımı karşılaşmadan da 3-0’lık galibiyet ile ayrılmasını bildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.