1911 son anda direkten döndü

1911 Çerkezköy Doğanspor ekonomik kriz ile boğuşuyor. Ekonomik sıkıntılar sebebiyle can çekişen kulüp BAL’a katılım bedeli olan 22 bin TL’lik tutarı son anda ödeyerek kapısına kilit vurulmaktan son anda kurtuldu. Öte yandan yönetimsel anlamda çıkmaza giren kulübün satışa çıkartılacağı yönündeki iddialar ise kamuoyunu rahatsız ediyor.

1911 son anda direkten döndü
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
24 Temmuz 2019 Çarşamba 14:02

KATILIM BEDELİ SON DAKİKADA YATIRILDI
Kurucu başkan Murat Narçın’ın 3 yıllık başarılı çalışmalarıyla camiada kabul gören 1911, Narçın’ın ardından Uğur Erem’le zorluklara rağmen ligde kalma mücadelesinden başarıyla çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl yapılan yönetim değişikliğinin ardından Kazım Asbaş başkanlığında oluşan yeni yönetimle ligde kalma mücadelesi veren takım, bir taraftan rakipleriyle bir taraftan da ekonomik sorunlarla mücadele etti. Bu sezonun başlamasına sayılı günler kala kulüp yöneticileri geçtiğimiz gün Spor Toto Bölgesel Amatör Lige yatması gereken 22 bin TL’lik tutarı son dakikada yatırarak takımın ligde mücadele etmesini sağlasalar da kulübün satışa çıktığı iddiaları Çerkezköy kamuoyunu rahatsız etti.
“ 1911 ÇERKEZKÖY İSMİ SİLİNMEMELİ”
İddialara ilişkin açıklamalarda bulunan Kurucu Başkan Murat Narçın, “Bizler Çerkezköy’de gençlerimize verdiğimiz önemi göz önünde bulundurarak sporumuzu yaşatmak için mahallemizin bir takımını alarak marka yaptık. Ben ve benim gibi inanan arkadaşlarımla gücümüz yettiğince belediye başkanımızın maddi manevi destekleriyle Çerkezköy halkı kulübümüzü benimsedi, kar kış, uzak yakın demeden sahaya geldi, tribünde tezahüratını yaptı. Bizlerin maddi, halkımızın manevi gücüyle 1911 ligde 3 yıl ciddi manada bir mücadele verdik. Kulübümüz mücadelesinin meyvelerini de almaya başladı. Ben bu kulübü getirebileceğim en güzel yere getirdiğime inanıyorum. İşlerimin yoğunluğundan dolayı kulüp yönetimini bıraktım. Bizden sonra göreve gelen Uğur Erem ve ondan sonra yönetime gelen Kazım Asbaş karınca kararınca herkes kendine göre mücadele içerisine girdiler. Herkesi takdir ediyoruz. 1911’in başka ilçeye satılacak olması her Çerkezköy’ü olduğu gibi beni de derinden üzer. İnşallah böyle bir şey olmaz. Arzumuz birilerini sahip çıkması. Kulübün önünden veya arkasından ne 1911 ne de Çerkezköy ismi silinmemeli. Çerkezköy’ümüzün tarihte bir yeri vardır. 1911 de Çerkezköy için bir değerdir. Biz bu yeri ve bu değeri bilenlerle bugünlere geldik. Ben de benzer söylentileri duydum. İnanıyorum ki bu değeri bilen insanlar buna izin vermeyecektir. Yine Çerkezköylülerin, kamuoyunun, sporseverlerin kulübü bu zor süreçten kurtaracaklarına inancım tamdır. Ben de bir spor gönüllüsü, bir spor adamı olarak kulübün başka bir ilçeye satılmasına rıza gösteremem. Maddi manevi, gücüm ölçeğinde elimden geleni yapmaya hazırım” diyerek elini taşın altına koymaya hazır olduğunun mesajlarını verdi.
O İDDİALARA ATEŞ PÜSKÜRDÜ
Çerkezköy 1911’in önce Kapaklı’ya ardından da Çorlu Belediyesi’ne devredilecek olmasına ateş püsküren kulüp eski başkanı Uğur Erem de “Kulüp yöneticilerinin böyle bir karar alabilmesi için genel kurulun toplanıp yüzde 51’inin kabul etmesi lazım. Ben kulüp içerisinde söz sahibi olan insanların bu duruma evet diyeceklerine inanmıyorum. Bunu ne etik, ne de ahlaki bulmuyorum. Etik olarak bu ilçenin takımını alıp başka bir ilçeye monte etmek olmaz. Önce Kapaklı’nın ismi geçti, şimdi Çorlu konuşuluyor. Bunlar kirli oyunlar. Bu kirli oyunlara ne Çerkezköy halkı ne de Çerkezköy yöneticileri müsaade etmez” sözleriyle 1911’in başka ilçelere devredilme ihtimaline tepki gösterdi.
“KULÜBÜ SATMAK KİMİN HADDİNE!”
1911’in satışına dair çıkan iddialara cevap veren Kulüp Başkanı Kazım Asbaş, “Biz tüccar değiliz. 1911 de bir mal değil alalım satalım. Kim kimin malını kime nasıl satıyor? Amacımız 1911’in haklarının yanmaması. Kulüp satmak kimin ne haddine. Biz tüccar değiliz ki. İşimiz para değil, önemli olan kulübün kazanılmış haklarının kaybolmaması. Bugünkü koşullarla destek olmadan BAL takımını ligde tutmak mümkün değil. Sanayisiyle Türkiye’nin gözbebeği olan güzide ilçemiz Çerkezköy’de katılım parasını bile son güne kadar bulamadık. Neyse ki son dakikada bu parayı bulup yatırarak kulübü ligden düşmekten kurtardık. Ben spor sevdalısı bir insan olarak varımı yoğumu kulüp uğruna harcadım, harcamaya da devam ederim. Ama bu iş sadece benimle olacak bir iş değil. Buna ne benim gücüm ne de ekonomim yetmez. Bu kulübe bizim gibi duyarlı insan çıkar sahiplenir dedik. Kulüplerde ekonomik ve lojistik imkanlar olmazsa kulüplerin yaşaması mümkün değil. 1911 Çerkezköy Doğanspor’un başarısı da ortada. Biz kazanılmış hakkın, bölgemizin dışına çıkmasını istemediğimiz için öncelikle Çerkezköy’ün takımı Çerkezköy’de kalmalı, olmuyorsa Kapaklı’ya devredilmeli, orası da olmuyorsa Çorlu’ya devredilmeli diye düşündük. Bunda art niyet aramak samimiyetsizlik olur. Biz tüm samimiyetimizle kulübün önce ligde, ardından ayakta kalma mücadelesini veriyoruz. Biz ne spor simsarıyız ne de bu işin tüccarıyız. Tüccar zihniyetiyle böyle bir pazarlık yapacak halimiz yok” dedi.
“YANLIŞ YAPTIK”
 Yaşananlarda kendi eksikliğinin de olduğunu kaydeden Kulüp Başkanı Asbaş, “Kendim de özeleştiri yapıyorum. Demek ki iyi kontaklar kuramadık ki bir şeyler eksik kaldı. Ama dilimizle, ama beden dilimizle yanlış yaptık. Yanlış yapmasak bile yanlış anlaşıldık. Ya da meramımızı anlatamadık. Biz kötü yöneticiler ve duyarsız büyüklerimiz nedeniyle kulüp olarak, oyuncular olarak ve yöneticiler olarak ciddi sıkıntılar yaşadık. Bunu çıkıp uluorta haykırmadık. Ama bugün gelinen noktada 1911 bir çıkmazdadır. Bu çıkmazdan kulübü kim nasıl çıkartacak şuanda ben de bilmiyorum. Bir arayış içerisindeyiz. Kimseye verilmiş bir sözümüz, atılmış bir imzamız yok” ifadelerini kullandı. 1911 Çerkezköy Doğanspor’un önümüzdeki sezon nasıl bir mücadele içerisinde olacağı şimdiden tartışma konusu oldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.