1911’den futbol resitali 1-0

1911 Çerkezköyspor Süper Amatör Lig’in 22.haftasında evinde lider Çorlu Kültürspor takımını ağırladı. Ligin ilk yarısında rakibini 4-0’la geçen temsilcimiz, rövanş maçında da Deniz Sert’in penaltıdan kaydettiği golle rakibini 1-0 mağlup etmeyi başardı. Temsilcimiz aldığı galibiyetin ardından Çorlu kültür ve Çorlu Gençlerbirliği takımlarının maç eksiklerinden dolayı haftayı lider kapattı

1911’den futbol resitali 1-0
21 Mart 2016 Pazartesi 16:21

MÜSABAKA SAAT 13.00’DA BAŞLADI

Süper Amatör Lig’in 22.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor ile Çorlu Kültürspor takımları karşı karşıya geldi. Pazar günü Mustafa Uğraş Stadında saat 13.00’da başlayan müsabakaya temsilcimiz Sedat, Göksel, İsmail, Emre, Hayrettin, Selçuk, Tezcan, Hakan, Metin, Oğuz ve Deniz ilk on biri ile başlarken, rakip Çorlu Kültürspor takımı ise Mücahit, Eyüp, Başar, Abdi, Melih, Muhammet, Yusuf, Gençağa, Abdel, Ali ve Emeka ilk on biri ile başladı.

PROTOKOL YERLERİNİ ALDI

Her iki takım açısından da önemli olan karşılaşmayı izlemeye gelenler arasında Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 3.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Yıldırım, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mehmet Kaya ile Muhasip üye Salih Yılmaz, 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın, Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Çerkezköy Belediyesi Meclis üyeleri Uğur Erem ile Ali Dede, Çerkezköy İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Metin Aysal ve çok sayıda futbolsever yer aldı.

EMRE’NİN YARIM VOLESİ ÜST DİREKTE PATLADI

Müsabaka öncesinde 1911 Çerkezköyspor soyunma odasına giderek futbolculara başarılar dileyen Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, takım kaptanı Deniz Sert’e de çiçek takdim etti. Müsabakanın başlamasıyla birlikte temsilcimiz rakip üzerinde baskı kurarak etkili ataklar geliştirdi. Her iki kanadı da iyi kullanan 1911 Çerkezköyspor takımı erken gol bulmak adına azimli ve mücadeleci bir oyun sahaya yansıttı. Temsilcimiz 26.dakikada gole çok yaklaştı. Frikikten gelen top defanstan sekerken, topu iyi takip eden defans oyuncusu Emre’nin yarım volesi üst direkte patladı.

RAKİBİ KENDİ YARI ALANINA HAPSETTİ

Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde 1911 Çerkezköyspor takımı rakibine oranla daha iyi bir oyun sergilerken, adeta rakibi kendi yarı alanına hapsetti. Üst üste ataklar geliştiren temsilcimiz basit top kayıplarıyla aradığı gole ulaşamadı. Çorlu Kültürspor takımı ise kontra ataklarla kendi yarı alanından çıkarak rakip kalede etkili olmaya çalıştı.

TARAFTARLAR SEYİR ZEVKİ YÜKSEK BİR MÜSABAKA İZLEDİ

Karşılaşmanın 40.dakikasında sol kanattan hızla rakip alana yönelen Deniz, beklemeden pasını Metin’e çıkarırken, Metin de şık bir vuruşla topu Oğuz’a attı. Gelen topa Oğuz dokunamazken, kaleci yatarak topu kontrol etmeyi başardı. 42.dakikada rakip oyuncu Melih ikili mücadele esnasında topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Rakibi karşısında baskılı oyununu kesmeyen temsilcimiz üst üste etkili ataklar geliştirerek taraftarlara seyir zevki yüksek bir müsabaka izlettirdi.

İLK DEVRE TEMSİLCİMİZİN 1-0’LIK ÜSTÜNLÜĞÜ İLE TAMAMLANDI

İlk yarının bitimine dakikalar kala 1911 Çerkezköyspor takımı Metin ile penaltı atışı kazandı. Sağ kanattan ceza alanı içine yönelen Metin’in çektiği şut Melih’in eline çarparken orta hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Deniz, topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz soyunma odasına 1-0’lık üstünlükle gitmeyi başardı.

GENÇAĞA’NIN SERT ŞUTUNU SEDAT AYNI GÜZELLİKTE KURTARDI

Karşılaşmanın ikinci yarısına da hızlı başlayan taraf temsilcimiz oldu. 53.dakikada Metin çok iyi bir pas çıkararak topu arkadaşı Deniz ile buluşturdu. Sağ kanattan hızla ceza alanına yönelen Deniz’in sağ çaprazdan çektiği sert şutu kaleci aynı güzellikle kurtararak kornere çelmeyi başardı. 56.dakikada rakip oyuncu Eyüp, Oğuz’a sert müdahalede bulununca ortalık bir anda karıştı. Pozisyona yakın olan hakem her iki oyuncuyu da sarı kart ile cezalandırarak daha dikkatli olmalarını istedi. 62.dakikada Çorlu Kültürspor takımı net gol pozisyonunu Gençağa ile değerlendiremedi. Ceza alanı dışında topla buluşan Gençağa’nın çektiği sert şutu başarılı kaleci Sedat son anda uzanarak kornere çelmeyi başardı.

EYÜP’ÜN ATTIĞI GOL OFSAYT GEREKÇESİYLE GEÇERSİZ SAYILDI

Eyüp ve Oğuz maç içinde sürekli tartışma yaşamaya başlayınca 1911 Çerkezköyspor teknik direktörü Vasıf Aksaka taktik değişikliği yaparak Oğuz’u sağ kanata Metin’i de sol kanata çekti. Yapılan bu değişikliğin ardından temsilcimiz biraz daha sakin bir oyun sergilemeye başladı. Sarı kartı bulunan Oğuz daha sonra oyundan alınarak yerini Gökay’a bıraktı. Rakip takım karşılaşmanın 70.dakikasından itibaren baskı kurmaya başladı. Çorlu Kültürspor takımı ceza alanı dışı sol çaprazdan frikik atışı kazandı. Topun başına geçen Gençağa’nın firikiğinde arka direkte olan Eyüp’ün kafa vuruşu filelerle buluşsa da yan hakemin ofsayt kararı ile gol geçersiz sayıldı.

YUSUF DİREK KIRMIZI KARTLA OYUNDAN ATILDI

Karşılaşmanın 75.dakikasında kendisine gelen topu almak isteyen Sedat rakip oyuncu Yusuf’un sert bir tekmesiyle karşılaştı. Sedat acılar içinde yerde kıvranırken, Yusuf ise direk kırmızı kartla oyun dışına ihraç edildi. Bu dakikalarda kale arkasında ısınan Mesut Salmaz ise hakeme yaptığı itirazın ardından kırmızı kart görerek soyunma odasına gönderildi. 82.dakikada Hayrettin rakip Volkan’a faul yaptığı gerekçesiyle sarı kartla cezalandırıldı.

OYNANMAMIŞ SÜRE 7 DAKİKA OLARAK GÖSTERİLDİ

Saha içinde yaşanan olumsuzluklar ve oyunun durma süresi göz önüne alınarak orta hakem tarafından karşılaşmaya 7 dakikalık uzatma verildi. Uzatma süresinin gösterilmesinin ardından Deniz oyundan çıkarken yerine Emrah oyuna dahil oldu. Oyuna girer girmez topla buluşan Emrah, hızla rakip alana girdiği esnada Muhammed tarafından faulle durduruldu. Emrah’tan gelen topu Göksel kontrol ederken, hakem oyunu avantaja bıraktı. Topla birlikte rakiplerini geçerek kaleciyle karşı karşıya kalan Göksel’in plase vuruşu direğin yanından auta çıktı. Atağın tamamlanmasının ardından hakem Emrah’ı faulle durduran Muhammed’i sarı kartla cezalandırdı.

GALİBİYET PRİMİ 750 TL

Karşılaşmanın son bölümlerinde Metin oyundan çıkarken yerine Mesut Aytemiz dahil oldu. İlerleyen dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca temsilcimiz karşılaşmadan 1-0’lık üstünlükle ayrılmayı başardı. Maç soyunda oyuncular taraftara giderek galibiyet sevincini doyasıya yaşadılar. 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın, maçın ardından soyunma odasına giderek futbolcularını tek tek tebrik etti. Oyuncular 500 TL’lik prim sözünün bin TL’ye çıkmasını isterken, Kulüp Başkanı Narçın orta nokta olarak futbolculara 750’şer TL prim sözü verdi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.