1911’e ağır darbe

Süper Amatör Lig’in 17.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor ile Çorlu Gençlerbirliğispor karşı karşıya geldi. Çorlu General Basri Saran Stadında oynanan karşılaşmada ev sahibi takım sergilediği olumlu futbol ile sahayı adeta 1911 Çerkezköyspor oyuncularına dar etti. Rakibi karşısında hiçbir varlık gösteremeyen temsilcimiz vasat bir oyun sergileyerek ilk yenilgisini ağır bir şekilde tatmış oldu

1911’e ağır darbe
15 Şubat 2016 Pazartesi 17:59

MÜSABAKA PAZAR GÜNÜ OYNANDI

1911 Çerkezköyspor takımı Süper Amatör Lig’in 17.haftasında Çorlu Gençlerbirliğispor takımı ile karşı karşıya geldi. Pazar günü Çorlu General Basri Saran Stadında saat 13.00’da başlayan karşılaşmaya ev sahibi ekip Murat Gümüş, Cem Çepeloğlu, Şahin Limon, Esad Zengin, Volkan Tüzün, Adem Erdem, Canberk Tuğ, Salih Yılmazer, Taner Sevim, Şafak Törin ve Gökhan Şensoy ilk on biri ile çıkarken, temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise Muzaffer Kurt, Soner Alpaydın, Mesut Salmaz, Oğuz Kaptan, Gençağa Yılmaz, Emrah Çilingir, Göksel Söyler, Mesut Aytemiz, Hayrettin Aydın, Deniz Sert ve Gökay Alpçoğay ilk on biri ile başladı.

ADEM GOL PERDESİNİ ARALAYAN İSİM OLDU

Karşılaşmanın başlama düdüğüyle birlikte müsabakaya başlayan taraf Çorlu Gençlerbirliği oldu. Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı temsilcimizden geldi. 3. dakikada topla buluşan Oğuz’un hızla rakip ceza alanına girerek çektiği sert şut az farkla auta gitti. Bu atağın ardından ilk on dakika karşılıklı ataklarla tamamlandı. Çorlu Gençlerbiliği takımı dakikalar ilerledikçe baskısını arttırırken, aradığı golü de 16. dakikada buldu. Gelişen Gençlerbirliği atağında kornerden gelen topu iyi takip eden Adem’in sert şutunu kaleci Muzaffer son anda uzaklaştırdı. Dönen topu iyi takip eden Taner’in şutunu da çizgi üzerinden Mesut Aytemiz son anda çıkarken, dönen topu bir kez daha tamamlayan Adem topu ağlarla buluşturdu.

DİREĞİN YANINDAN AUTA ÇIKTI

Karşılaşmanın 20.dakikasında gelişen 1911 atağında topla buluşan Göksel bekletmeden Emrah’a pasını çıkarırken, Emrah’ta müsait pozisyonda olan arkadaşı Gökay’a pasını gönderdi. İki kişiyi birden geçen Gökay’ın sert şutunu defans uzaklaştırırken, dönen topu kontrol eden Gençağa’nın şutu da farklı şekilde auta çıktı. 35.dakikada gelen pası iyi değerlendiren Esad’ın sol çaprazdan çektiği şut kaleci Muzaffer’in bakışları arasında direğin yanından auta çıktı.

İLK DEVRE EV SAHİBİNİN ÜSTÜNLÜĞÜ İLE TAMAMLANDI

İlk yarının son bölümlerinde Çorlu Gençlerbirliği takımı geliştirdiği etkili ataklarla 1911 karşısında baskılı bir oyun ortaya koyarken, temsilcimiz ise ikili mücadele de yapılan top kayıplarıyla kendilerine destek vermeye gelen taraftarlara adeta saç baş yoldurdular. Rakibi karşısında vasat bir görüntü çizen 1911 Çerkezköyspor takımında Gençağa tarafından orta alanda kaptırılan topla Gençlerbirliği takımı hızla atağa çıktı. Topla buluşan Şafak sol kanattan hızla ceza alanına yaklaşarak pasını Esad’a gönderdi. Topu iyi kontrol eden Esad sol çaprazdan çektiği sert şut filelerle buluştu. İlk yarının ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca devre ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

OLUMLU BİR GÖRÜNTÜ YOK

İkinci yarıya deyim yerindeyse fırtına gibi başlayan Gençlerbirliği takımı rakip ceza alanı içinde Mesut Salmaz’ın kaptırdığı topu Şafak şık bir vuruşla ağlarla göndererek skoru 3-0’a taşıdı. Peş peşe gelen gollerle neye uğradığını şaşıran temsilcimiz oyun disiplininden kopmayı başardı. Rakiple girilen ikili mücadeleler ve ara paslarda vasat bir görüntü çizen 1911 takımı ilerde çoğalamadığı gibi orta alan ve defans hattında da yaptığı hatalarla büyük tepki topladı.

TANER’DEN JENERİKLİK FRİKİK

Çorlu Gençlerbirliği takımı önde olmanın avantajıyla geriye çekilmek yerine üst üste geliştirdiği ataklarla 1911 Çerkezköyspor takımını kendi yarı alanına hapsetmeyi başardı. Karşılaşmanın 50.dakikasında rakip takım ceza alanı dışı sağ çaprazdan frikik atışı kazandı. Topun başına geçen Taner, jeneriklik bir vuruşla topu doksan diye tabir edilen yerden filelerle buluşturdu. Karşılaşmada 4-0 öne geçen ev sahibi ekip hız kesmeden ataklarına devam etti. Karşılaşmanın 57.dakikasında kornerden gelen topta penaltı noktası üzerinde yaşanan karambolün ardından orta hakem Gençlerbirliği takımından defans oyuncusunun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Deniz Sert, topu ve kaleci Murat’ı farklı köşelere göndererek skoru 4-1’e getirmeyi başardı.

CANBERK ŞIK BİR VURUŞLA TOPU FİLELERLE BULUŞTURDU

Oyunun ilerleyen bölümlerinde rakip takım tarafından sert müdahalelerin yanı sıra oyunu soğutma çabaları 1911 Çerkezköyspor oyuncuları ve teknik heyeti kadar taraftarları da adeta çıldırttı. Karşılaşmanın son 25 dakikalık bölümünde 1911 Çerkezköyspor takımı oyuna ortak olmaya çalışsa da istediği başarıyı sağlayamadı. Karşılaşmanın  76.dakikasında rakip kale önünde temsilcimiz tarafından bir kez daha kaptırılan topun ardından Gençlerbirliği takımı hızla kontra atağa çıkarak temsilcimizi 3’e 2 yakaladı. Topla hızla ilerleyen Bahadır, sol kanattan ceza alanına yaptığı ortaya arka direkte kendini unutturan Canberk’in gelişine çektiği sert şut ağlarla buluştu.

MİÇİ’NİN ŞUTUNU AYNI GÜZELLİKTE KURTARDI

Lig’in başladığı günden buyana ilk kez bu kadar kötü bir oyun sergileyen ve takım ruhundan uzak bir görüntü veren 1911 Çerkezköyspor takımı rakibin ataklarına bir türlü engel olamadı. 80.dakika da gelişen nadir etkili ataklardan birinde Deniz Sert sol çaprazdan çektiği şutu günün başarılı isimlerinden olan kaleci Murat kornere çelmeyi başardı. 84.dakikada Canberk sağdan hızla içeri girerek yaptığı orta da topun gelişine şut çeken Şafak kale önünde topu farklı şekilde auta göndermeyi başardı.

İLK YENİLGİSİNİ AĞIR BİR ŞEKİLDE TATTI

Çorlu Gençlerbirliği takımı geliştirdiği etkili ataklarına sürekli yenisini ekleyerek 1911’i kendi yarı alanına hapsetti.  Karşılaşmanın son bölümlerinde Gençlerbirliği yakaladığı etkili bir pozisyonda ceza alanı içinde İsmail tarafından yapılan faulün ardından orta hakem penaltı noktasını gösterdi. 90 dakika forma giyen ve büyük bir hırs ve azimle oynayan Şafak, penaltı atışını gole çevirerek müsabaka da son sözü söyleyen isim oldu. Karşılaşma da başka gol olmayınca Gençlerbirliği takımı sahadan 6-1’lik skorla galip ayrılırken, 1911 Çerkezköyspor takımı ise ligde ki ilk yenilgisini ağır bir şekilde almış oldu.

GALİBİYET SEVİNCİNİ DOYASIYA YAŞADILAR

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Çorlu Gençlerbirliği takımı, teknik heyet ve yöneticileriyle birlikte 6-1’lik tarihi galibiyeti saha ortasında gönüllerince eğlenerek kutladı. Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan temsilcimiz 90 dakika boyunca vasat bir görüntü çizerek hem yönetime hem de kendilerine destek amaçlı tribünleri dolduran taraftarlara saç baş yoldurtmaktan başka bir varlık göstermedi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.